Liman Kenti: Savaşın Gölgesinde Hayatta Kalma Mücadelesi

Ukrayna'daki Liman kenti, savaşın yıkıcı etkileri altında zorlu bir hayat mücadelesi veriyor. Donetsk bölgesinde yer alan bu kent, bombardımanlar ve yıkımın izlerini taşıyor. Siviller, mayın tehlikesi altında geçimlerini sağlamaya çalışıyor, savaşın acı gerçekleriyle yüzleşiyor.

Google Haberlere Abone ol
Liman Kenti: Savaşın Gölgesinde Hayatta Kalma

Yaklaşık bir yıl önce Ukrayna ordusunun Rus kontrolünden kurtardığı Liman kentinde, savaşın yarattığı yıkım ve sessizlik hakim. Donetsk bölgesinin en çetin çatışma alanlarından biri olan Liman, şu anda hayalet şehri andıran bir görünüme bürünmüş durumda.

GÜNLÜK HAYATTA ZORLUK VE TEHLİKE

Kentte yaşayanlar, cephedeki patlama seslerine alışmış durumda. Günlük yaşam, askeri hareketlilik ve aralıklarla devam eden Rus hava saldırıları altında sürüyor. Bazı siviller, mayın tehlikesine rağmen geçimlerini ormanda mantar toplayarak sağlamaya çalışıyor.

LYUDMİLA'NIN ANLATIMI İLE LİMAN'DA YAŞAM

73 yaşındaki Lyudmila, "Oğlum mantarı topluyor, biz de temizliyoruz. Mantarın bir kısmını satıyoruz, bir kısmını ise yemek için kendimize ayırıyoruz." diyerek, kentteki hayatı ve zorlukları anlatıyor. Ayrıca, ormanda mantar toplamanın tehlikelerine de dikkat çekiyor.

LİMAN'A DÖNÜŞ ÇABALARI

Liman'da yaşamak zor olsa da, savaş nedeniyle tahliye edilen bazı kişilerin geri dönmeye başladığı görülüyor. Lyudmila, "Herkes kendi evinde olmak istiyor. Eskisi gibi yoğun olmasa da saldırılar oluyor." ifadesiyle kentin durumunu özetliyor.

ANTONİNA'NIN HİKAYESİ

85 yaşındaki Antonina ise, "Bazen patama olunca tüm evlerin yıkıldığını düşünüyorduk. Çok ama çok korkuyorduk. Korkunçtu." diyerek, Liman'daki korku ve yıkımı anlatıyor.

Yorumlar