Kuzey Kore'den ilk kıtalar arası füze denemesi

Kuzey Kore, ilk kıtalar arası balistik füze testini başlattıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Kore'den ilk kıtalar arası füze denemesi

Kuzey Kore, ilk uzun menzilli balistik füze atışlarını başlattığını açıkladı. 

Kuzey Kore, kıtalar arası balistik füzeleri (ICBM) başarıyla test ettiklerini iddia etti.

ABD ve Güney Kore'nin söylediği füze, Japonya'nın seçkin ekonomik bölgesinde yer alan orta menzilli mermiler.

Kim Jong-un rejimi bugün erken saatlerde balistik füze atışları ile ilgili açıklama yaptı.

ABD Pasifik Komisyonu, Pyongyang'ın kuzeybatısındaki bir hava alanından fırlattıktan 37 dakika sonra "kara tabanlı, orta menzilli bir balistik füze" 'nin "tek lansmanını" izlediğini doğruladı.

Fırlatma, Salı sabahı Kuzey Pasifik'teki Kuzey Phyongan eyaletindeki bir havaalanından yapıldı. Füze 37 dakika sonra Japonya Denizi'ne indi.

Uzmanlar, balistik füzelerin Amerika Birleşik Devletleri'ne kadar ulaşma kapasitesine sahip olduğunu ve bunun endişe verici olduğunu söyledi..

Trump, Çin'i Kim rejimine baskı yapmaya ve nükleer silah programını kestirmesi için daha fazla baskı yapmaya çağırdı.

Trump twitter hesabı üzerinden, 'Kuzey Kore yeni bir füze denemesi daha başlattı' dedi.  'Bu adamın hayatta yapabileceği  daha iyi bir şey var mı?  Güney Kore ve Japonya'nın bu kadar uzun süre ayakta kalacağına inanmak zor' diye devam etti. 'Belki Çin, Kuzey Kore üzerinde ağır bir adım atacak ve bu saçmalıkları bir kerede sonlandıracaktır.'

Geçtiğimiz haftalarda ABD başkanının Çin'in ilerlemesi konusunda hayal kırıklığına uğradığına dair işaretler var. 21 Haziran'da yaptığı açıklamada, Pekin'in çabalarını takdir ederken, "işe yaramadı" ifadesini kullandı.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe  Salı günü basına yaptığı açıklamada , Birleşik Devletler ve Güney Kore ile yakın çalışma sözü verdi ancak Çin ile Rusya'yı daha fazla şey yapmaya çağırdı.

"Kuzey Kore tekrar balistik bir füze başlattı. Bu, uluslararası toplum tarafından tekrarlanan uyarıları göz ardı etmektedir. Bu lansman, tehdidinin arttığını açıkça gösteriyor "dedi. 

"Uluslararası toplumun Kuzey Kore konusundaki işbirliği yapmaya ve Çin Başkanı Xi Jinping ve Rusya Devlet Başkanı Putin'i daha yapıcı önlemler almaya çağırıyorum" dedi.

Yorumlar