Kuzey Kore: Hidrojen bombası denedik

Kuzey Kore önce deprem meydana geldiği tespit edildi. Ardından Kuzey Kore'nin 6. ve bu güne kadarki en güçlü nükleer denemesini yapmış olabileceği iddiaları ortaya atıldı. Kuzey Kore de 'yıkıcı güçteki' gelişmiş bir hidrojen bombası denediğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Kore: Hidrojen bombası denedik

Sputnik'te yer alan habere göre, Güney Kore meteoroloji uzmanları ve Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre önceki denemelerin yapıldığı yer olan Hamyong bölgesindeki Kilju'da yerel saatle 12.29'da 5.6 büyüklüğünde depremmeydana geldi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu ise depremin büyüklüğünü 6.3 olarak verdi.

Seul Ulusal Üniversitesi'nden Kune Y. Suh "Bu denemenin gücü, öncekilerden 10- 20 kat daha fazla. Bir hidrojen bombası denemesi olduğu söylenebilir" dedi.

ABD'li bir yetkili ise sarsıntıların nedeninin araştırıldığını ama sarsıntıların meydana geldiği yerin yeni bir nükleer denemeye işaret ettiğini aktardı.

ŞİMDİYE KADARKİ EN GÜÇLÜ DENEMEYDİ

Güney Kore'nin Yonhap haber ajansı da 'yapay depremin' Kuzey Kore'nin 6. nükleer denemesi olduğunu yazdı. Ajansa göre söz konusu deneme, geçen sonbaharda yapılan 5. denemeden 9.8 kat daha güçlü. Bu da bu denemeyi şimdiye kadarki en güçlüsü yapıyor.

HİDROJEN BOMBASI!

Nitekim Kuzey Kore haber ajansı KCNA, yeni bir minyatürize edilmiş hidrojen bombası olduğunu ve bu bombanın yeni geliştirilen uluslararası balistik füze (ICBM) başlığına monte edilebileceklerini açıkladı.

KCNA, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un da Nükleer Silahlar Enstitüsü'nü ziyaretinde söz konusu hidrojen bombasını kontrol ettiğini aktardı.

KUZEY KORE DUYURDU: HİDROJEN BOMBASI DENEDİK

Anadolu Ajansı da Kuzey Kore'nin yeni geliştirdiği kıtalar arası balistik füzeye yüklenebilecek bir hidrojen bombasını denediğini duyurduğu haberini geççti.

Kuzey Kore'de Hamgyong kentindeki Punggye-ri nükleer deneme tesisi yakınlarında erken saatlerde şiddetli sarsıntı meydana gelmişti. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, tesis yakınlarında "yapay deprem" kaydedildiği, bu nedenle Kuzey Kore'nin bu yılki altıncı nükleer denemesini gerçekleştirdiğinin tahmin edildiği belirtilmişti.

Yorumlar