⁠⁠Kütahya’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine bakanlar Eroğlu ve Bak’ta katıldı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıl dönümü, Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz’u yönettiği Kütahya’nın Dumlupınar ilçesi ile Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepeçalköy beldesinde büyük bir coşkuyla kutlandı.Törenlere...

Google Haberlere Abone ol
⁠⁠Kütahya’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine bakanlar Eroğlu ve Bak’ta katıldı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıl dönümü, Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz’u yönettiği Kütahya’nın Dumlupınar ilçesi ile Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepeçalköy beldesinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Törenlere bakanlar Veysel Eroğlu ile Osman Aşkın Bak da katıldı. Tören, taarruzun yönetildiği Altıntaş’ta, Zafer Abidesi’ne çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında geldikleri Kütahya’da, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 95’inci yıl dönümü etkinliklerine katıldı.

Bakan Bak, Zafertepe’de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 30 Ağustos’un, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasında en önemli zaferlerden biri olduğunu söyledi.

"Biz ’tek millet’ diyoruz, ’tek bayrak’ diyoruz, ’tek vatan’ diyoruz, ’tek devlet’ diyoruz"

30 Ağustos ruhunun Türkiye Cumhuriyeti’ni geleceğe güçlü adımlarla taşımak için yazılmış bir destan olduğuna işaret eden Osman Aşkın Bak,"30 Ağustos, askeri zekasını milletiyle birleştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yazdığı bir destandır. Biz gençlerimize, milletimize güveniyoruz. Biz geleceğimiz olan gençlerimize inanıyoruz. Bu millet onlarca destan yazdı. Çanakkale’de, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde bu topraklarda destan yazdı. Bu millet 15 Temmuz’da destan yazdı. Dünya bu milletin kahramanlıklarını, destanlarını okumakla vakitlerini geçirecek. Şunu unutmayalım; Hiç kimse bu millete diz çöktüremez. Hiç kimse bu millete boyun eğdiremez ve bunu her zaman söylüyoruz. Milletimizle gurur duyuyoruz. Biz ’tek millet’ diyoruz, ’tek bayrak’ diyoruz, ’tek vatan’ diyoruz, ’tek devlet’ diyoruz. Ve herkese 15 Temmuz’da dedik ki; ’Bu millete asla diz çöktüremezsiniz’. 15 Temmuz gecesi bu ülkeye darbe yapmak isteyenlere bu millet darbe yapmıştır. Bu ülkede milletin gücü, silahın gücünü yenmiştir" diye konuştu.

"Bu vatanda şanlı bayrağımız ilelebet dalgalanacak, ezanlar susmayacak"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu da, 15 Temmuz hain darbe girişiminin millet tarafından püskürtüldüğünü dile getirerek, "Hepimiz geçmişte olduğu gibi kanımızın son damlasına kadar bu topraklara sahip çıkacağız. Bu vatanda şanlı bayrağımız ilelebet dalgalanacak, ezanlar susmayacak. Tarihe kayıt düşsün diye söylüyorum. 21’inci asra mührünü vuracak millet, Türk milletidir ve buna yürekten inanıyorum. Büyük hedeflerimize doğru ilerleyeceğiz. Zaferimiz kutlu olsun, mübarek olsun" ifadelerini kullandı.

Bakanlar Bak ve Eroğlu, konuşmaların ardından çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Programa, Afyonkarahisar ve Kütahya valileri, milletvekilleri, belediye başkanları, garnizon komutanları, askeri erkan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. (EFE)

Yorumlar