Kumbaralar Suriyeli savaş mağdurları için açıldı

Kars'ta Özel Sultan Alparslan Koleji öğrencileri il genelinde yürütülen ve Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile Suriyeli mültecilere ulaştırılacak yardım organizasyonuna destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
Kumbaralar Suriyeli savaş mağdurları için açıldı

Kars'ta Özel Sultan Alparslan Koleji öğrencileri il genelinde yürütülen ve Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile Suriyeli mültecilere ulaştırılacak yardım organizasyonuna destek verdi. Öğrenciler kampanya çerçevesinde kumbaralarını Suriyeli savaş mağdurları için açtı.

Kampanya çerçevesinde seferber olan öğrenciler bir hafta içerisinde topladıkları giyecek ve yiyecekleri Kimse Yok Mu aracılığıyla Suriyeli savaş mağduru ailelere teslim edilmek üzere yola çıkardı.

Kampanya hakkında açıklama yapan Kolej Müdürü Fatih Akaslan, okullarının açıldığından bu yana öğretmenlerinin duyarlılığı ve öğrencilerinin hassasiyetleri sayesinde bu ve benzer birçok yardım organizasyonuna imza attıklarını söyledi. Bunların birçoğunun çevreye duyarlı ve anlamlı faaliyetler olduğuna değinen Akaslan, "Yapılan bu çalışmaların öğrencilerimizde alışkanlık haline geldiğini söyleyebiliriz. Kurbanda da benzer çalışmalarla öğrencilerimizden çok anlamlı yardımlar geldi. Anasınıfı öğrencilerimizden İclal Yarar, kumbarasında biriktirdiği harçlığını Suriyeli kardeşlerine gıda ve giyecek alınmak üzere öğretmenine teslim etti. 8.sınıf öğrencilerimiz ise, sadaka kutularında biriktirdiği sadakalarını öğretmenlerine teslim ettiler. Son olarak yardımsever velilerimiz, toplanan gıda ve giyecekleri Suriye’ye iletilmek üzere yardım TIR'ına teslim ettiler. Komşu ülke Suriye’ye destek veren, yardımsever veli, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar