Kulüp Selim neden öldü? Selim Songür gerçekte kimdir?

Kulüp dizisinin Selim Songür karakteri dizinin ilerleyen bölümlerinde bir anda senaryodan çıkıyor. Selim'in ani ölümü herkesi şaşırtıyor. Peki, Selim neden ölüyor?

Google Haberlere Abone ol
Kulüp Selim neden öldü? Selim Songür kimdir?

Kulüp Selim neden ölüyor sorusu diziyi yeni izleyenler tarafından merakla soruluyor. Dizinin ilk sezonundan bu yana başrol karakterler arasında yer alan Selim Songür diğer karakterlerden birinin hain planı sonucu hayata veda ediyor. 

KULÜP SELİM NEDEN ÖLDÜ? SELİM SONGÜR GERÇEKTE KİM?

Kulüp dizisinin renkli simalarından Selim Songür, dizinin ikinci sezonu 8. bölümü itibariyle senaryodan çıkıyor. Selim, kulübün assolistiydi. Kendisinden başkasını istemiyordu. Kulübe yeni gelen çaylak şarkıcı Keriman ise onun bu tavrını beğenmiyor, onu kendisine engel olarak görüyordu. 

Şarkıcı Keriman, Selim engelini aşabilmek için türlü planlar yapıyor. İlk olarak onun odasına eroin saklayarak polise ihbarda bulunuyor. Selim, bu kumpas nedeniyle bir gecesini karakolda geçirse de Çelebi, Fikret Kayalı aracılığıyla onu kurtarmayı başarıyor.

Selim, Keriman'ın bu tuzağından kurtuluyor ancak ölümcül tuzağından kurtulamıyor.

Keriman, Selim'in gövde gösterisi olarak nitelendirdiği özel gösteri gecesinde sahneye çıkınca Keriman hain planını devreye sokuyor. 

Sahnede asılı duran dev kuş kafesinin iplerini koparan Keriman, kafesin Selim'in başına düşerek onun ölümüne neden olmasına yol açıyor. 

Yani Selim'i açık bir şekilde Keriman öldürüyor. Keriman en sonunda bu suçu nedeniyle cezaevine girmek durumunda kalacakken Matilda'yı da öldürüyor. İki cinayetten birden yargılanarak hapse atılıyor.

SELİM SONGÜR KİMDİR, GERÇEKTE EROL BÜYÜKBURÇ MUYDU?

Tarihi Maksim Gazinosu'nun sahibi Fahrettin Aslan'ın oğlu Sacit Aslan, dizideki "Kulüp İstanbul"un gerçek hikayesini anlattı. Kulüp'te yer alan kişilerin gerçekte yaşadığını söyleyen Aslan, bu karakterlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"FISTIK İSMET ASLINDA FINDIK İSMET'Tİ"

Dizide "Kulüp İstanbul" olarak geçen yerin gerçekte Maksim Gazinosu olmadığını söyleyen Sacit Aslan, karakterlere ilişkin şunları söyledi:

"Gökçe Bahadır'ın canlandırdığı Matilda'nın esas ismi de Matilda'ydı. Maksim Gazinosu'nun kulislerinde artistlerin giyinmesine yardım eden, odaların bakımını yapan, elbiseleri ütüleyen, onların işlerini yapan biriydi. Aysel, zaman zaman dizide Raşel olarak geçen, İsmet'in Aysel diye hitap ettiği kişi Matilda'nın kızı. Buraya kadar doğru. Biz Raşel olarak bilmiyoruz, Aysel olarak biliyoruz.

İsmet de Aysel'le bir beraberliği olan, ondan da Rana diye bir kızı olan kişi. Birkaç kez kuliste Rana ile karşılaşmıştım. Dizinin yazarları arasında yer alıyor, İsmet Denizer'in kızı. İsmet abi de lakabı dizide Fıstık İsmet olarak geçiyor ama esasında Fındık İsmet'ti. Ufak tefek değişiklikler yapmışlar. Gerçekte Fındık İsmet de Pera Palas Otel'in karşısında Asmalımescit sokağın tam başında taksicilik yapıyor, şoför.

Matilda da, İsmet de, Raşel de Maksim'de uzun süre çalıştılar. Matilda ve Raşel, sahne arkasında aynı işi yaptılar, sanatçılarla yakından ilgilenerek. İsmet de yine şoför olarak Maksim'de bizim aile şoförümüzdü.

"SELİM SONGÜR KARAKTERİ EROL BÜYÜKBURÇ"

Orada Selim Songür karakteri, tam olarak bilmiyorum ama tahminimi söyleyeyim size, o Zeki Müren değil. O olsa olsa en yakın ihtimalle Erol Büyükburç olmalı, bildiğim kadarıyla. Çünkü neden böyle söylüyorum, Erol Büyükburç da Maksim'e gelip şöhret olmuş biri değil. Bütün Türkiye'de tanındıktan sonra Maksim'e gelip çalıştı. Evveliyatını bilmiyorum ama Rana Denizer'in çok iyi bilen birinden aldığı bilgilerle bu hikayeyi yazmış olabilir. Ama oradaki Selim karakteri asla Zeki Müren değil."

 

Yorumlar