Kulüp Mümtaz kimdir? Neden öldü? Kulüp dizisi Mümtaz karakterini kim oynuyor?

Kulüp dizisinde yer verilen Mümtaz karakterinin tam olarak kim olduğu, Matilda ile nasıl bir ilişkisi olduğu diziyi 2. sezondan itibaren izleyenler bilmiyor. Çünkü ilk sezonda onunla ilgili detaylı bilgiler verilmişti. İkinci sezonda ise sadece adı anılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kulüp Mümtaz kimdir? Mümtaz'ı kim canlandırıyor?

Kulüp Mümtaz karakterinin tam olarak hangi rolde olduğu, Matilda ile nasıl bir geçmişleri olduğu soruları merakla soruluyor. Dizinin ikinci sezonunda sık sık Mümtaz'dan söz ediliyor; ancak kendisi pek görünmüyor. Dizide Aseo ailesine ihanet eden karakter olan Mümtaz'ı 

KULÜP MÜMTAZ KİMDİR?

Kulüp Mümtaz karakteri, başrol karakterlerinden Matilda Aseo'nun nişanlısıdır. Birinci sezonda Mümtaz öldürülerek diziden çıkıyor. Mümtaz karakterini öldüren kişi ise Matilda'dır. Matilda, Mümtaz' öldürdüğü için 17 yıl cezaevinde kalıyor. Dizinin ilk bölümü de Matilda'nın hapisten çıkmasıyla başlıyor.

Hikayesini gerçek insanlardan ve hayattan alan dizide Matilda, İstanbul'un en zengin Yahudi ailelerinden birinin genç kızıdır. 1940'lı yıllarda çıkarılan varlık vergisi kanunu sonrasında ülkedeki Gayrimüslim vatandaşlara yönelik bir cadı avı başlatılmıştı. 

Kulüp dizisi mümtaz kimdir
Kulüp dizisinde anlatılan Matilda Aseo'nun ailesi... Resmin en sağındaki kişi Çelebi (Çaycı Aziz). Ortada en arkadaki genç kız ile genç erkek Matilda ve nişanlısı Mümtaz.

 

Birçok Gayrimüslim zengin vatandaşın arkasına takılan muhbirler, onları devlete şikayet ediyor, haklarında yalan yanlış bilgiler veriyordu. 

Matilda'nın ailesi de bu muhbirlerden birinin kumpasıyla varlık vergisi nedeniyle dağılan aileler arasında yer alıyor. Muhbirin işbirlikçiliği nedeniyle aağabeyi ve babası Aşkale'deki çalışma kampına gönderiliyor ve orada ölüyorlar. Kampta birçok Gayrimüslim vatandaş ağır çalışma koşulları nedeniyle ölmüştü. 

Matilda, ailesinin dağılmasına neden muhbirin nişanlısı Mümtaz olduğunu öğrendiğinde dünyası başına yıkılıyor. Bu nedenle de eline aldığı silahla onu öldürüyor. 

Mümtaz'ın ailesine ihanet etmesinin yanında aynı zamanda 2. Sezonda da yer alan Fikret'in babası Kürşat ile işbirliği yaptığını da öğrenmişti. 

Cezaevinden çıktıktan yıllar sonra Kürşat ile yolu bir kez daha kesişiyor. 

Kürşat'ın, Gayrimüslimlere yönelik operasyonların içerisinde yer aldığını öğrenen Matilda, ailesini ve Çelebi'yi de durumdan haberdar eder. 

ÇELEBİ İLE KESİŞEN YOLLAR

Öte yandan dizide Mümtaz ile işbirliği yaparak Matilda'nın ailesini dağıtan Kürşat'ın yıllar sonra, aynı ailenin hizmetçilerinden biri olan "Çaycı Aziz" yani şimdinin Çelebi'si ile de karşılaşır. Çelebi onu tanır, o ise Çelebi'yi tanımaz. 

Çelebi'nin geçmişi de diğer karakterler kadar ilginçtir. Çünkü, Matilda'nın ailesine hizmet ederken Mümtaz'ın çevirdiği dolaplardan haberdardı. Matilda'ya aşık olan Çelebi, bunu ona anlatmak istese de pek başarılı olamaz. Sonunda ona bir mektup bırakarak evden kaçar. Kaçtığında da Matilda'nın ailesinin parasını çalar. 

Ancak, Çelebi yıllar sonra Matilda'nın hayata tutunmasına vesile olacak kişi olarak ortaya çıkıyor.

MÜMTAZ'I KİM OYNUYOR?

Kulüp dizisinde Mümtaz karakterini Enes Atış canlandırıyor. 1986 yılının Haziran ayında İstanbul’da dünyaya gelen Enes Atış İkizler burcudur. Maltepe Üniversitesi Oyunculuk bölümünden mezun olmuştur. İlk dizi oyunculuk deneyimini 2006 yılında gerçekleştirmiş ve Bahtiyar karakteri ile büyük beğeni toplamıştır. Daha sonra bir çok sinema ve dizide rol alan başarılı isim oyunculuk çalışmalarını Nalan Yıldırım Casting & Management ‘a bağlı olarak sürdürmektedir.

Kulüp Mümtaz kimdir
Enes Atış

 

2014 yılında Zeynep Atış ile evlenmiştir.

kulüp mümtaz

ROL ALDIĞI YAPIMLAR

2006 – Ümit Milli (Bahtiyar)
2008 – Düğün Şarkıcısı (Göksel)
2008 – Sınıf (İlyas)
2012 – Öyle Bir Geçer Zaman ki (Mithat)
2012 – Uçurum
2013 – Gönül Hırsızı (Talha)
2017 – Fi (Furkan)
2021 - Kulüp (Mümtaz)

 

Yorumlar