KTM'den gelen mesajlara dikkat

KTM nedir, KTM'den gelen mesajlar neyin nesidir, sorusunu soranlardan biri de sizseniz maalesef dolandırıcıların hedefi olmuş durumdasınız. Ancak, KTM'den gelen mesajlara dönüş yapmadıysanız bir sorun yok, demektir.

Google Haberlere Abone ol
KTM'den gelen mesajlara dikkat

KTM'den gelen mesaj doğru mu yalan mı, sorularını soranlardan biri de sizseniz maalesef dolandırıcıların hedefi olmuş durumdasınız. Ancak, KTM'den gelen mesajlara dönüş yapmadıysanız bir sorun yok, demektir.

Telefon, internet derken şimdi de kargo üzerinden dolandırıcılık yöntemleri ortaya çıktı. Onlardan biri de KTM isimli sahte bir pazarlama şirketi üzerinden yapılan dolandırıcılık yöntemidir.

KTM Lojistik Pazarlama adıyla vatandaşların cep telefonlarına gönderilen mesajlarda Galaxy S7 cep telefonu kazandıkları söyleniyor.

Bu mesaja cevap verenlere, kargonun internet üzerindeng önderileceği, ancak belli bir miktar paranın yatırılması gerektiği belirtiliyor.

Cep telefonu kazandığını düşünerek dolandırıcılara inanan vatandaşlar paralarını kaptırıyor.

Çünkü KTM'den gelen mesaj dolandırıcılar tarafından gönderilen bir mesajdır.

Mesaja cevap verenlerin yatırdıkları paralar da bu dolandırıcıların hesabına geçiyor.

Kargo olarak gelen paketler ise genellikle boş paketler çıkıyor; ya da içinden komik eşyalar çıkabiliyor.

KTM'den gelen mesajla mağdur edilen bir vatandaş mağduriyetini şöyle anlattı:

KTM'nin yolladığı telefon kazandınız mesajına inandım, daha biraz önce kutuyu gidip teslim aldım içinden bir su ve ada çayı çıktı ve dahası kutuyu parasını vermeden açamıyorsunuz. Parası da 99 lira!

Örneğin KTM'den gelen mesaja inanmayarak son anda kurtulan bir vatandaş ise durumu şöyle anlatıyor:

Yaklaşık 3 hafta önce önce ktm denen yerden SMS ile mesaj aldım yaptığınız alışveriş sonucu Samsung Galaxy j7 kazandınız diyerek. Bir sonraki gün arandım PTT göndermişler adına ve adresimi telefon numaramı nereden buldular bilmiyorum. Günde en az 10 defa arıyorlar. Yada aynı şekilde mesaj gönderiyorlar. Aradıkları numara +90 212 967 0511 ve bugün sabah attıkları mesaj PTT'nin adını kullanarak yapıyorlar (278133957*** barkod numaralı gönderi Esenyurt-Esenyurt PTT iş yerinden en geç 3 gün içerisinde alınmaz ise gönderi iade ya da elde kalmış işlemine tabi tutulacaktır. PTT a. S b001) . 93 TL ödemem gerektiğini söylediler ve bireysel almamı istediler. Ancak almadım kandırma durumu olduğunu düşünüyorum. Bir PTT günde 10 defa aramaz.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar