Krep nasıl yapılır, peynirli, ıspanaklı, sebzeli krep tarifi nasıl?

Krep nasıl yapılır, peynirli, ıspanaklı, sebzeli krep tarifi... Anne krepi, anne elinden mis gibi sabah sofralarını şenlendiren bir tarif. Çocuk beslenmelerinin vazgeçilmez lezzeti krep nasıl yapılır? Krep hamurunun kıvamı nasıl olmalı? Krep tarifi, en yumuşak ve akıtma kıvamında krep nasıl yapılır

Google Haberlere Abone ol
Krep nasıl yapılır, peynirli, ıspanaklı, sebzeli

Krep nasıl yapılır, peynirli, ıspanaklı, sebzeli krep tarifi nasıl? Krep, sabah kahvaltılarının vazgeçilmez yiyeceklerinden. Özellikle çocukların severek tükettiği krep sade yapılabileceği gibi içine çeşitli malzemeler ilave ederek farklılaştırılabilir. Sebzeli krep, peynirli krep, ıspanaklı krep, maydonozlu krep sabah kahvaltılarını renklendiriyor. Krep nasıl yapılır, peynirli, ıspanaklı, sebzeli krep tarifi nasıl?

Krep nasıl yapılır, peynirli, ıspanaklı, sebzeli krep tarifi nasıl?
Krep nasıl yapılır, peynirli, ıspanaklı, sebzeli krep tarifi nasıl?

 

Sabah sofralarının baş lezzetlerinden biri olan krep akşam yemeklerini de süslüyor. İçine tavuk sote ya da et sote ve üzerine başamel sos ile güzel bir ana yemek haline dönüşen krep nasıl yapılır?

Mis gibi kokak kahvaltı sofraları ve farklı ilaveler ile akşam yemekleri için, işte size yumuşak ve tam kıvamında bir krep tarifi

Krep Tarifi tam ölçülü yapabilmek için Krep Malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Boza kıvamına gelene kadar un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • içine sıvı ya da tereyağ

Krep Tarifi tam malzemeleri ile hazırlayabilmek için Yapılışı

Önce derin bir kaba 2 yumurta kırılır daha sonratuz ve yağ ilave edilir. Mikser ile çırpmaya başlanır ve yavaş yavaş un eklenir. Hazırlanan hamur boza kıvamına gelene kadar un ilave etmeye devam edilir. Bu arada krep tavası ocağa alınarak iyice ısıtılır (Yapışmaması için)

İyice kızmış olan krep tavasına bir kepçe krep hamuru akıtılır. Havadan kabarcık olacak şekilde akıtılırsa akıtma kıvamında olur. 

Peynirli Krep Tarifi

Yukarıda tarifi verilen şekilde hazırlanan krep hamurun içine rendelenmiş peynir ilavesi ile peynirli krep hazırlamak mümkündür.

Ispanaklı Krep Tarifi

Krep hamurunun içine bir bağ ıspanak ince ince kıyılarak ilave edilir. 

Ispanaklı Krep Tarifi nasıl yapılır
Krep nasıl yapılır, peynirli, ıspanaklı, sebzeli krep tarifi nasıl?

 

Sebzeli Krep Tarifi

Krep hamurunun içine kabak, havuç, ıspanak, biber gibi istenilen çeşitli malzemeler ilave edilerek sebzeli krep hazırlanabilir

Sebzeli Krep Tarifi
Sebzeli krep

 

Yorumlar