Köy okullarına soba dağıtıldı

Muş’un Korkut Kaymakamlığı ilçeye bağlı 38 köy ve mezra okuluna 50 adet yeni soba alarak dağıtımını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Köy okullarına soba dağıtıldı

Muş’un Korkut Kaymakamlığı ilçeye bağlı 38 köy ve mezra okuluna 50 adet yeni soba alarak dağıtımını yaptı. Kar yağışı başlamadan önce ilçeye bağlı toplam 41 eğitim kurumuna 500 ton kömür ve 150 ton kıyılmış meşe odunun dağıtıldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Çelik, 38 köy ve mezra okuluna yeni alınan 50 adet sobanın tamamını dağıtarak okulların ısınma problemini giderdiklerini söyledi.

Okullara soba dağıtımı ile ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Çelik, "Korkut ilçemizin yerleşim alanı bilindiği üzere büyük bölümü dağlık ve kırsal kesimde yer almaktadır. İlçemizde özelikle 3 büyük yatılı bölge ortaokulunun bulunması civar köylerimiz için büyük şans olup toplam bin 900 öğrenci eğitim görmektedir. Ancak okullarımızın büyük kısmı olan 38 tanesi ise köy ve mezralarda bulunuyor. Bu okullarımızın daha önce bakım ve onarımları yapılmış ve eğitim öğretime hazır hale getirilmişti. Kış mevsimi gelmeden tüm kurumlarımıza toplam 500 ton kömür ve 150 ton kıyılmış meşe odunu dağıtıldı. Köy ve mezra okullarımızda zaten soba vardı. İlçe Kaymakamımız Bekir Abacı'nın katkılarıyla 50 adet yeni soba alındı ve okullarımıza dağıtıldı. Bazı okullarımızın büyük olmasından dolayı fazla sobalar verildi.” dedi.

    “OKULLARIMIZIN ISINMA PROBLEMİ GİDERİLDİ”

    Okullara yeni sobaların dağıtımı ile ısınma probleminin giderildiğini kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Çelik, şuanda hiçbir sorunun söz konusu olmadığını ve eğitim öğretimin güzel bir şekilde devam ettiğini ifade etti.
    
    Köy ve mezra okullarında imkanlar dahilinde gerekli tüm ihtiyaçların giderildiğini vurgulayan Çelik, “Malum bölgemizde kış şartları oldukça zor. Daha öncede belirttiğimiz gibi eğitim kurumlarımızın bulunduğu köy ve mezralar özellikle dağlık bölgelerde. Bu nedenle sürekli ziyaretlerde bulunuyor ve tespit ettiğimiz eksiklikleri Sayın Kaymakamımızın önderliğinde gidermeye çalışıyoruz. İnşallah sıkıntısız bir kış mevsimini geride bırakmayı ve çok verimli bir eğitim öğretim yılını geride bırakmayı ümit ediyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar