KOSGEB'deki FETÖ davası

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, aralarında KOSGEB yöneticilerininde bulunduğu dava görüldü.

Google Haberlere Abone ol
KOSGEB'deki FETÖ davası

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) eski Bilgi Yönetimi ve Karar Destek Dairesi Başkanı, eski Bilgi İşlem Daire Başkanı, çalışanlar ve bazı firma görevlilerinin de olduğu 14 kişinin yargılanmasına başlandı.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar ve avukatları ile Maliye Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile KOSGEB avukatları katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunma yapan sanıklardan KOSGEB eski Bilgi İşlem Daire Başkanı Ali Kadir Uyar, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "FETÖ ile hiçbir alakam yok, daha önceki savunmalarımı tekrar ediyorum" dedi.

KOBİ uzmanı sanık Ethem Turgay Şendur, bilirkişi raporlarının hatalı olduğunu öne sürerek, hakkındaki suçlamaları reddetti. Şendur, 2008-2011 yılları arasında KOSGEB'de çalıştığını ve süreç içerisindeki işlerini eksiksiz tamamladığını öne sürdü.

İddianamedeki diğer sanıklarla işbirliği ve ilgisinin olmadığını belirten Şendur, yeniden bir bilirkişi raporu hazırlanmasını talep etti.

Yaklaşık 14 yıl KOSGEB'de çalıştığını belirten sanıklardan Çağrı Coşkun,"Görev aldığım bütün ihalelerin teslimini eksiksiz aldım. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Kuruma alınan ilk bilgisayar mühendisiyim." dedi.

Sanık Mehmet Ömerbeyoğlu da hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, "KOBİ Finansman Dairesi Başkanı olarak görev yaparken 2013 Aralık'ta görevden alındım. Beni görevden alan yönetim, 15 Temmuz darbesinden dolayı şu anda 'Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar'dan tutuklandı. Benim görevim sadece finansman olduğu için yazılım konusunda bir bilgim yok." diye konuştu.

Diğer sanıklar da haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek beraatlarını talep etti.

Maliye Bakanlığı, KOSGEB ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının suçtan zarar görme ihtimallerine karşı, duruşmalara katılma taleplerinin kabulüne karar veren mahkeme, eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İddianamede, KOSGEB eski Bilgi Yönetimi ve Karar Destek Dairesi Başkanı Mehmet Ömerbeyoğlu, KOSGEB eski Bilgi İşlem Daire Başkanı Ali Kadir Uyar, eski KOBİ Finasman Daire Başkanı İhsan Özenli, eski KOBİ uzmanları Ali Zobi, Çağrı Coşkun, Hüseyin Salih Özgökçe, Abdullatif Doğan, Ethem Turgay Şendur, Mehmet Alper Demir, eski KOSGEB Uzmanı Durmuş Yener, muhasebeciler Burak Soğukpınar ve Erdal Pala ile bir bilişim şirketi ortakları Mehmet Çavuş ve Doğa Giray sanık olarak yer alıyor.

Sanıkların, "FETÖ üyesi olmak, kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırmak ve edimin ifasına fesat karıştırmak" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

FETÖ'nün kurumda yapılanırken, ihale yapmaya yetkili olan birimler ile Bilişim Daire Başkanlığına öncelik verdiği belirtilen iddianamede, "Daha sonra hızla il müdürleri değiştirilerek, KOSGEB kredilerinden FETÖ ile irtibatlı olan şirketlerin maksimum derecede faydalanması sağlanmıştır. Destek alan şirketler aracılığı ile de örgüt kendi finansmanını yapmıştır." ifadelerine yer veriliyor.

Yorumlar