Koronavirüs ne zaman bitecek? En deneyimli isim açıkladı

Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir endişeye neden olan koronavirüs salgınının ne zaman biteceği herkesin doğal olarak en çok merak ettiği konu oldu. Bu konuda en deneyimli isim salgının dünya genelinde haziran ayında sona ereceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Koronavirüsün ne zaman biteceğini söyledi

Koronavirüsün ne zaman bitecek, sorusu bütün dünyada şu an en çok sorulan soru oldu. Bu konuda umit verici açıklama en deneyimli isim olarak bilinen bilim adamından geldi. Aynı zamanda SARS virüsünü keşfeden adam olarak bilinen Çinli bilim adamı, koronavirüsünün haziran ayında sona ereceğini söyledi.

Corona virüs salgını tüm dünyaya yayıldı, OHAL ilan eden ülkeler peşi sıra açıklamalar yapıyor. ABD ve Avrupa'da ise vaka sayıları pik yapmış durumda. Dünyada durum böyleyken salgının merkez üssü Çin'den gelen son dakika gelişmeleri sizi çok şaşırtacak.

Çin'de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip corona virüs ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor.

Hala tedavisi bulunamayan yeni tip coronavirüsü hızla yayılmaya devam ediyor.

Salgın ABD ve Avrupa'yı ele geçirmeye başlamışken virüsün ana kıtası Çin'den her gün daha umutlandıran haberler gelmeye başladı.

Çin'in corona virüs uzmanı ve 2003 yılında SARS salgınını ilk keşfeden bilim insanı olan Zhong Nanshan salgının dünya genelinde haziran ayında sona ereceğini açıkladı.

Nanshan, Çin'deki vakaların çoğunun asemptomatik (normalden az belirtinin olduğu veya hiç semptoma sahip olmayan) hastalar olduğunu ve iyileşen hastalar arasında yeniden enfeksiyona yakalanma oranının da hızla düştüğünü açıkladı.

SAĞLIK BAKANI KOCA: İKİ AY DAYANALIM

Öte yandan koronavirüsün ne zaman biteceğine dair bir açıklama da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi.

Twitter'dan paylaşım yapan Bakan Fahrettin Koca, ''2 AY DİRENELİM. YAZIN VİRÜSÜN ETKİSİ AZALIYOR. Bilim Kurulumuzun öngörüsü bu yöndedir. Bu hastalık daha çok bir kış enfeksiyonu. Tedbir alırsak, yayılmayı önlersek, büyük olasılıkla, 2 ayda hayat normale döner'' dedi.

BU VİEDO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İran'da koronvirüsten ölenler toplu mezarlara böyle defnediliyor.

 

Yorumlar