Koronavirüs havadan bulaşıyor mu? DSÖ son noktayı koydu

Koronavirüsün havada kaldıktan sonra insanlara bulaştığına dair iddialarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, virüsün havada uzun süre kalamayacağı belirtilerek, ancak hasta kişilerin hapşırdığı veya öksürdüğü anda direkt karşı tarafa geçebildiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Covid-19 havada durup bulaşıyor mu bulaşmıyor mu?

Koronavirüsün hava yoluyla insanlara bulaşıp bulaşmadığı konusundaki muallaklığa son veren açıklama geldi.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nden yeni bir açıklama geldi. DSÖ'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Kovid-19'un hava yoluyla taşınamayacağı belirtildi.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yeni bir açıklama yaptı.

DSÖ'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Kovid-19'un hava yoluyla taşınamayacağı belirtilerek, virüsün hasta kişilerin öksürme, hapşırma veya konuşmaları esnasında bulaşabileceği ifade edildi.

Damlacıkların havada kalamayacak kadar ağır olduğu ve hemen düştüğü bildirildi.

Açıklamada ayrıca, virüsten korumak için kişilerin diğer insanlarla aralarına bir metre "fiziksel mesafe" koymaları ve birbirleriyle temastan kaçınmaları konusunda uyarılarda bulunulurken; yüzeylerin sürekli dezenfekte edilip, sık sık el yıkamanın önemi vurgulandı.

Dünya Sağlık Örgütü

Dünya genelinde koronavirüs salgını nedeniyle an itibariyle 683 bin kişide virüs bulundu. 146 bin kişi tedavi olurken 32 bin kişi ise hayatını kaybetti. Dünyada en fazla can kaybı ise 10 bin ile İtalya'da yaşanırken, en fazla koronavirüs hastası ise 123 bin ile ABD'de bulunuyor.

KORONAVİRÜS İNSAN VÜCUDUNDA NASIL İLERLER?

Yorumlar