Konya katliamında yeni gelişme

Konya'da aynı aileden 7 kişinin katledildiği olayla ilgili son dakika gelişmesi var. Gözaltına alınanlar, katledilen aileyle husumetli olan ailenin üyelerinden oluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Konya katliamında yeni gelişme

Konya Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre yedi kişinin katledildiği olayla ilgili 10 kişi gözaltına alındı. Asıl şüphelinin aranmasına devam ediliyor. Konya'da iki aile arasında 10 yıl önce başlayan husumet en sonunda katliamla neticelenmişti. 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili bir açıklama yaptı.   Başsavcısı Ramazan Solmaz’ın imzasıyla yapılan açıklamada, olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için cumhuriyet başsavcısı koordinesinde cumhuriyet başsavcı vekili ve 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği aktarıldı.

Cenazelerin otopsinin ardından ailelerine teslim edildiği ifade edilen açıklamada, “İlk bulgulara göre olayın komşu iki aile arasındaki önceye dayalı husumete dayandığı değerlendirilmektedir. Söz konusu husumetin ilk olarak 2010 yılında yargıya intikal ettiği saptanmıştır” denildi.

İki ay önce meydana gelen olayın “Aile bireyleri arasında çıkan kavga nedeniyle 12.05.2021 tarihinde başlatılan ve 16 müşteki ve şüphelinin bulunduğu soruşturma kapsamında 6 kişi hakkında tutuklama kararı verilmiştir. O olay nedeniyle 2 kişinin tutukluk hali devam etmektedir” hatırlatması yapılan açıklamada kavga nedeniyle devam eden soruşturmada, 20 müşteki ve şüpheli hakkında adli tahkikatın sürdüğü aktarıldı.

“Dün meydana gelen hadisenin faili olduğu kamera görüntüleri ile değerlendirilen şüphelinin iki aile arasında 12.05.2021 ve 22.05.2021 tarihlerindeki daha önce yaşanan ve soruşturma konusu olan olaylarda mağdur ya da şüpheli olarak taraf olmadığı anlaşılmıştır” denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Aynı aileden 7 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak aralarında olayı gerçekleştiren ve halen yakalama çalışmaları devam eden şüpheli dışında 10 kişi gözaltına alınmış olup adli işlemler devam etmektedir.

Olayın iki komşu aile arasında 11 yıldır devam eden anlaşmazlık ve husumetten kaynaklandığı tespit edilmiştir. Eylemin ırkçı nefret saikiyle işlendiğine dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu vahim olay tüm yönleriyle değerlendirilmekte olup, soruşturma titizlikle yürütülmektedir.

Öte yandan provokatif paylaşımlarda bulunarak olayı kasten çarpıtan kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır.

 Detaylar Geliyor...

 

Yorumlar