Konya'da silahlı saldırı, aynı aileden 7 kişi öldü

Konya'nın Meram ilçesinde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda aynı aileden 7 kişi hayatını kaybetti. Peki, Konya'daki saldırıyı kim yaptı, katiller kim, katledilen Dedeoğlu ailesi nerelidir, kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Konya'da silahlı saldırı, aynı aileden 7 kişi öldü

Konya'nın Meram ilçesinde bir evde meydana gelen silahlı saldırıda aynı aileden oldukları belirlenen 7 kişi hayatını kaybetti. Silahlı saldırganların saldırı sonrasında evi de ateşe vererek kaçtıkları ortaya çıktı. Peki, Konya'daki saldırıyı kim yaptı, katiller kim, katledilen Dedeoğlu ailesi nerelidir, kimdir?

Olay Konya'nın meram ilçesinde bir evde meydana geldi. Eve giren silahlı kişiler 7 kişiyi kurşun yağmuruna tutup öldürdü. Silahlı saldırıyı gerçekleştiren şahıslar evi de ateşe verip kaçtı.

Konya'daki aile katliamını kim yaptı, aile nereli?
Konya'da aile katliamı

 

Vatandaşların ihbarı ile olay yerine kısa sürede çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Evde çıkan yangın söndürülürken ev içinde silahla vurularak öldürülmüş olarak bulunan Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu’nun cansız bedenleri bulundu.

Polis olayla ilgili mahalle sakinlerinin ifadesine başvururken cinayetleri işleyen şahısların yakalanması için çalışma başlatıldı.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Emniyet Müdürü Engin Dinç de olay yerine gelerek incelemede bulundu.

Olaya ilişkin Konya Valiliği'nden açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, "30.07.2021 günü saat 19:00 sularında Meram ilçemizde meydana gelen elim olayda, maalesef aynı aileden 7 kişi silahla öldürülmüştür. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.

Olay ile ilgili soruşturma tüm imkanlar seferber edilerek çok yönlü olarak devam etmektedir. En yakın zamanda olayın failleri yakalanarak adalete teslim edilecektir." denildi.

Katledilen Dedeoğlu ailesinin yıllardır bu ilçede ikamet eden aslen Karslı olan Dedeoğlu ailesidir. Bu aile, 10 gün önce başka bir köyde tarlada hayvan otlatma kavgası nedeniyle gündeme gelen Diyarbakırlı Dal ailesiyle karıştırılıyor. 

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya'daki katliamın etnik bir çatışma olmadığını, aileler arasında 12 yıllık bir husumetten kaynaklandığını söyledi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya Meram'da yedi kişinin katledildiği saldırının bir husumetten kaynaklandığını savunup "Bunun Kürt-Türk meselesiyle ilgili herhangi bir alakası yoktur" dedi. 

Katilin arandığını belirten Soylu, "Yaklaşık 11 yıllık bir husumet. Arkadaşlarımızın çok kısa bir süre içinde yakalayabileceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Soylu şöyle devam etti: "Bu ülkenin birliğinin ortadan kalkmasına yönelik her saldırı, bilinmelidir ki bizim birliğimizi ve beraberliğimizi çok daha artıracaktır.

Etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı da istismara, provokasyona ve bu ülkenin birliğine yönelik bir anlayışın kendisidir.

Tüm ekiplerimiz bu konuda seferber olmuş durumdadır. İnanıyorum çok kısa süreç içinde yakalanacak, adalete teslim edilecek cezasını alacaktır." 

KAVGANIN KAYNAĞI KEDİ

Aileler arasındaki kavganın kaynağının "kedi kavgası"na dayandığı polis tutanaklarından ortaya çıktı. Ailelerin kanlı bıçaklı hale getiren olayda, maktul aileden bir erkeğin, karşı tarafından kadınlarına cinsel içerikli küfürler ederek olayı provoke ettiği görülüyor. 

İşte olayın kaynağını gösteren tutanak:


 

Yorumlar