Konukoğlu: Gaziantep örnek bir sanayileşme başarısı gösterdi

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep’in teşviklerden ve kamu yatırımlarından yeterince yararlanamamasına karşın örnek bir sanayileşme başarısı gösterdiğini belirterek, “Belki de böylesi iyi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Konukoğlu: Gaziantep örnek bir sanayileşme başarısı gösterdi

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep’in teşviklerden ve kamu yatırımlarından yeterince yararlanamamasına karşın örnek bir sanayileşme başarısı gösterdiğini belirterek, “Belki de böylesi iyi oldu. Yapılan araştırmalar kamudan çok pay alan illerin gelişiminin ters orantılı olduğunu ortaya koymuştur.” dedi.

Konukoğlu, Ankara’da yerleşik Uluslararası Yöneticiler Derneği (YÖNETDER) üyelerine deneyimlerini aktardı. Hiçbir dönemde teşviklerden hakları olan ölçüde yararlanamadıklarının altını çizen Konukoğlu, “Gerçi son teşvik kararnamesi diğerlerine göre çok adil hazırlanmış. Teşviksiz büyüdük. Teşvik alan illere baktığımızda bizim gösterdiğimiz performansı sergileyemediklerini çok net görüyoruz. Gaziantepli bu başarıyı girişimci ruhu ile elde etmiştir. Yapılan araştırmalar da bizi haklı çıkarıyor. Kamudan çok pay alan illerin gelişiminin ters orantılı olduğu ortaya konulmuştur. Biz teşvikle değil, gücümüzü bilerek, genlerimizde, DNA’larımızda olduğuna inandığımız girişimcilik ruhumuz ile sanayileşmede Gaziantep modelini oluşturduk.” diye konuştu.

Türkiye’nin krizleri yaşayarak “deneyim” kazandığını ve dünyada etkili olan ekonomik krizleri en az sarsıntı ile atlatma başarısını gösterdiğini vurgulayan Konukoğlu, “2000 yılında şirketlerimizi satın almak için gelenlerin ülkelerinde bugün şirket alımları için boy gösteriyoruz. Avrupa’daki şirketlere müşteri oluyoruz, alıyoruz, hatta ABD’den ‘gelin yatırım yapın’ davetleri geliyor” diyerek, mutluluğunu dile getirdi. Konukoğlu, Türkiye’nin ekonomik krizler sürecinde dünyanın takdirine mazhar olan başarı sağladığını ve bunda sanayi üretiminin payı bulunduğuna işaret etti.
CİHAN

Yorumlar