Kocaeli'nde 736 kilogram esrar ele geçirildi

Kocaeli polisinin düzenlediği 3 ayrı operasyonda, 736 kilogram esrar ve bin 840 adet ecstasy hap ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'nde 736 kilogram esrar ele geçirildi

Kocaeli polisinin düzenlediği 3 ayrı operasyonda, 736 kilogram esrar ve bin 840 adet ecstasy hap ele geçirildi.

    Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı Narkotik Büro Ekipleri tarafından, bazı şahısların doğu illerinden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri Kocaeli ve İstanbul'da satacaklarına dair bilgilere ulaşıldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu şahıslardan birini 34 plakalı bir araç ile önden gittikleri ve polis olup olmadığını kontrol ettikleri belirlendi. Diğer şahısın ise 24 plakalı uyuşturucu maddenin zulalandığı araçla peşinden geldikleri tespit edildi. Kartepe ilçesi TEM Otoyolu üzerinde durdurulan araçlarda K.E, A.Ö ve A.Ö isimli 3 kişi yakalandı. Şahısların kullandığı 24 plakalı araçtan 670 kilo esrar maddesi ele geçirildi. İfadeleri alındıktan sonra şahıslar sevk edildikleri adli merciler tarafından tutuklandı.

    İkinci operasyonda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından alınan duyum ve yapılan istihbarı çalışmalar sonucu, bazı şahısların Kocaeli üzerinden İstanbul’a götürmek üzere yüklü miktarda uyuşturucu taşıdığı bilgisine ulaşıldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu A.G ve A.F isimli şahısların içerisinde bulunduğu 34 plakalı araç ile aracın birkaç kilometre önünde seyreden ve yolda polis olup olmadığını kontrol ettikleri iddia edilen içerisinde H.K, D.S ve D.S isimli şahısların bulunduğu araç durduruldu. Yapılan aramada A.G ile A.F’nin bulunduğu araçtan 12 paket halinde 66 kilo 500 gram esrar maddesi ele geçirildi. Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak ve nakletmek iddiaları ile adliyeye sevk edilen şahıslar tutuklandı.

    Son operasyonda Kocaeli polisi, Y.A. isimli şahsın İstanbul'dan temin ettiği yüklü miktardaki uyuşturucu maddeyi Kocaeli'ne getireceği bilgisi üzerine harekete geçti. Polis, Y.A. isimli şahıs yolcu otobüsünden indikten sonra yakaladı. Yapılan aramada 1840 adet ecstasy hap ele geçirildi. Gözaltına alınan Y.A. isimli şahıs hakkında “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak ve Nakletmek (TCK-MD.188/3)” suçu adı altında adli tahkikat düzenlenerek Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilmiş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. CİHAN

Yorumlar