Kızıl Goncalar durduruldu mu? Tepkiler artınca çekimlerde zorluklar başladı

'Kızıl Goncalar' isimli televizyon dizisi, ele aldığı konu itibariyle tepkilerin odağına oturdu. Dizinin aldığı tepkiler, çekim yaptığı mekanlardan da "iptal" dönüşleri almasına yol açtı. Peki, Kızıl Goncalar dizisi durduruldu mu, çekimleri iptal edilen dizi bitti mi?

Google Haberlere Abone ol
'Kızıl Goncalar' tepkilerin odağına oturdu

FOX TV’de yayın hayatına başlayan "Kızıl Goncalar", başrollerinde Özgü Namal ve Özcan Deniz'in yer aldığı bir dizi. İlk bölümdeki bazı sahneler nedeniyle tepki topladı. İsmailağa Cemaati, dizinin sonlandırılmasını talep eden bir açıklama yaptı.

RTÜK İNCELEMESİ VE ÇEKİM İZİNLERİNİN İPTALİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), "Kızıl Goncalar" hakkında inceleme başlattı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın talimatıyla, Özcan Deniz tarafından canlandırılan "Levent" karakterinin hastane sahnelerinin çekildiği Okmeydanı Darülaceze’deki çekim izinleri iptal edildi. Bu karar, setin ikinci kez durdurulmasına yol açtı.

YENİ MEKAN ARAYIŞI VE YAPIMCININ TEPKİSİ

Yapım ekibi, çekimlerin devam edebilmesi için yeni bir çekim mekanı arayışına girdi. Dizinin yapımcısı Faruk Turgut, Darülaceze Başkanlığı'nın iptal kararı hakkında açıklama yaptı. Turgut, dizinin çekimleri için kuruma ödenen yüksek kira bedelini belirterek tepkisini dile getirdi: "Darülaceze kurumumun çekim iznini iptal gerekçesini, kamuoyunun takdirine sunuyorum. Bu mekana ayda 200.000 lira ödeyerek çekim yaptığımızı belirtmek isterim."

DARÜLACEZE BAŞKANLIĞI'NIN AÇIKLAMASI

Darülaceze Başkanlığı, çekim izinlerinin iptalinin gerekçelerini açıkladı. Açıklamada, "Dizinin ilk bölümünde halkı kutuplaştıran, manevi değerleri aşağılayan ve toplumsal huzura muhalefet içeren sahneler bulunmaktadır. 128 senedir din, dil, ırk, cinsiyet ve mezhep ayrımı yapmayan kurumumuzun varoluş felsefesine aykırı tutumundan dolayı 'Kızıl Goncalar' dizi çekimi hakkındaki Daimi Heyet kararının iptali oy birliği ile karar verilmiştir." denildi.

Kızıl Goncalar

Yorumlar