Mehmet Hammutoğlu

Mehmet Hammutoğlu

Kime Oy Vermeli? Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’sine mi? AKP Türkiye’sine mi?

Türkiye’de siyasetinin iki kilit anahtarı vardır. Oy verirken de bu iki seçenek üzerinden yürümek lazım. Birincisi Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’si, İkincisi HDP’dir.

Nasıl yani diyeceksiniz Recep Tayyip Erdoğan ve AKP ayrı şeyler mi?

EVET!

2023 Seçimlerinde kime oy vereceğim şeklindeki değerlendirmenizi AKP Türkiyesi'ni göz önünde bulundurarak oy verirseniz ciddi bir kayıp yaşayacaksınız. Hem de Türkiye’ye kayıp yaşatırsınız.

NASIL?

AKP Türkiyesi'nde, yapılacak yolsuzlukları kitabına uygun resmi yolla yapılması konusunda profesyonelleşmiş kadrolar bulunmaktadır.

Yakın çevremde ve yakın tarihte şahit olduğum birkaç örneği paylaşmak istiyorum.

Emniyet kemeri takın, geri yaslanın ve okumaya başlayın, işlem başlıyor: T.C. vatandaşı olarak isterseniz bir şirket kurarsınız ve bu şirketi belediyeye bağışlayabilirsiniz.

Aynen öyle yapılıyor, şirket kuruluyor ve belediyeye bağışlanıyor. Bilindiği üzere eskiden bir "Anonim Şirket" kurmak için en az beş kişi gerekiyordu. Ama kurulan şirket o kadar komik kurulmuş ki neden kurulduğu baştan beri belli. Şirketi kuracak beş kişi belirlenir 100.000TL sermeyalik bir şirket kurulur. Şirket hisse dağılımı şu şekildedir %99 bir kişi diğer dört kişide %0,25 şeklindedir. Yani biri 99.000TL koyuyor, diğer garibanlar şirkete ortak olmak için 250TL’yi denkleştirebilmişler. %99 hisse sahibi AKP meclis üyesi %0,25 sahiplerinden biri belediye başkanı özel kalemi diğerlerini hatırlamıyorum, unuttum.

AKP Türkiyesi kadroları, bu belediyeye bağışlanan şirketi belediye meclisinde alınan kararla şirket sermaye artırımına giderler, personel alımı, yapılacak inşaatlar, tadilatlar, bilimum işlerde bu şirkete verilir. Şirket parti kadrolarında olanlara iş ve parti kadrolarında yetişmiş şirket kurmuş şahıslara taşeron olarak iş paylaşır.

Devam; Belediyeler dışardan hizmet alacakları zaman en az üç şirketten teklif almaları gerekir. AKP Türkiyesinde partinin çook üstlerinde yer almış arkadaş kendi şirketi, ön muhasebecisi adına kurduğu şirket ve şirketinde çalışan müdürü adına kurmuş olduğu firma ihaleye girer ve belediye üç teklif almış olur. İhaleyi şirketin biri alır. Buna kafa derler kafa. Kafayı çalıştırın.

AKP Türkiyesinde bir belediye ihaleye çıkar. Belediyeye ait bir sosyal tesis kiralanacaktır. Ama dikkat edin, şartnameyi yazandaki müthiş zekaya bakın.

Madde;

“İhaleye girecek  firmaların en az 4 adet kamu kurumlarına ait sosyal tesis işletiyor olması gerekir.”  Yani üç tane işletiyorsa olmaz en az 4 tane işletiyor olması lazım.

İhaleye girecek firmaların bir kısmını eledik, daha bitmedi. Devam!

“İhaleye katılacak firmaların işletmekte olduğu 4 sosyal tesisinin en az bir tanesi  4 yıldır firma tarafından işletiliyor olması gerek.”

Yani dört tane kamu kurumunun sosyal tesisini üç yıldır işletiyorum kusura bakma oda olmaz.

Hadi canım!

İhaleye girecek firmaların diğer bir kısmını daha eledik mi tamam.

Bari ihalenin verileceği adamın ismini yazın T.C.’si anne kızlık soyadının ilk iki harfini de yazsaydınız fena olmazdı. İşte AKP Türkiyesi bu.

PEKİ BUNLAR HELAL Mİ?

Merak etmeyin onunda yolu bulunmuştur.

Birkaç kurban kesilip dağıtılır, Afrika’ya yardım gönderilir, hac, umre, zekat derken üç kulhü bir elham, oldu da bitti maşallah, merak etmeyin tövbe edin Allah günahları affeder. Beş yıldızlı yaşamaya devam edin.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN Türkiye’sinde ne var?

Adam kendi döneminde şehir hastanelerinden havalimanlarına, otoyollardan enerji santrallerine, köprülerden yerli araç projesine, şahsen çok beğenip hayran kaldığım için özellikle söylüyorum Marmaray,  kadar yüzlerce eserin açılışında kullandığı makaslar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kongre ve Kültür Merkezi'nde sergileniyor. O kadar çok ki sayısını kendisi bile bilmiyor.

Külliyeyi de eleştirenlere acıyorum külliye sanki Recep Tayyip Erdoğan’ın babasının malı, seçilmezse çantasına koyup gidecek. Ya adam seçilmezse seçilen o koltuğa geçecek Türkiye Cumhuriyetini yönetecek Beyaz Saray hayranı olmayın kendinize değer verin. Çok biliyorsanız meclisi yıkın ulustaki T.C.’nin kurulduğu ilk meclise dönün israfı önlemiş olursunuz.

Türkiye içinde desteklediği yönettiği projeler ve siyasi düşünce, Türkiye dışında yürüttüğü dik siyasi duruşu tüm Türkiye halkı tarafından gözlemlenmekte ve bu duruşu sergileyecek başka bir liderin olmadığı konusunda hem fikir.

İşte bu sebeple Recep Tayyip Erdoğan Türkiyesi farklı.

Yapılan çalışmalar meyvesini verecek. İnşallah çok yakın bir zamanda Türkiye’nin içinde  bulunduğu darboğaz tersine dönerek dünya ülkelerinin gözü önünde seyrettiği tren gibi sıyrılıp çıkacaktır.

Recep Tayyip Erdoğan Türkiyesi'nde 2023 yılının ilk diliminde projeler bir bir açıklanmaya başlanınca gözler Türkiye’ye dönecek ve halk refaha doğru alınan yolu açıkça hissedecektir.

Özellikle sosyal medya, internet üzerinden yapılan yayınlarda ve bazı basın yayın organlarında yapılan eleştirilerin tamamına yakını AKP Türkiyesi içeriklidir. Çünkü bu yayınları yapanlar Tayyip Erdoğan Türkiye’sini göremiyorlar. Onlar kuklanın yaptıklarını yorumluyor kuklacıyı göremiyorlar. Kuklacının hedefleri çok büyük

Tayyip Erdoğan Türkiyesi'nde yapılan çalışmaların bazıları her ne kadar rahatsız edici görünse de ardından gelecek büyük hedeflerin bir parçası olarak görülüp göz kırpılmalı.

Hadi benden size kesin delil olmamakla beraber bir sezgi Tayyip Erdoğan Türkiye’si  KKTC’yi Türkiye’ye ilhak edecek.

VE GERİSİ GELECEK!

Peki Muhalefet 6+1’den bir şey çıkmaz mı? Diye sorarsanız?

ÇIKMAZ

Saadet Partisi, Deva, Gelecek ve DP gibi virgüllü partiler zaten masada kalabalık olsun diye bulunuyorlar. Gerçek muhalefet CHP, İYİ PARTİ ve HDP’dir. Burada masa altı siyasetten dolayı formüller her an değişebilir. Bu sebeple buradan olumlu bir sonuç beklemek, abdestsiz yağmur duasına çıkmak gibi olur. 

Türkiye’de siyasetin iki kilit anahtarı var. Oy verirken de bu iki seçenek üzerinden yürümek lazım: Birincisi Recep Tayyip Erdoğan Türkiyesi, ikincisi HDP’dir.

Diğer Yazıları

Yorumlar

Halit açıklama için teşekkür ederiz.
Ismaıl Yorumlariniz bizi çok şey katıyor