Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişikliği yorumu

- AK Parti Grup Başkanvekili Muş: - "Türkiye’de koalisyonu tamamen ortadan kaldırmak için yapılan anayasa değişikliğini, 'koalisyon sorununu çözmüyor' diye eleştirmek bilgi eksikliğinden de öte bir cahilliktir" - "Kılıçdaroğlu anayasa değişikliği hazırlanırken katkı sunmadı, Mecliste görüşülürken metne dikkat etmedi, sonra broşür gönderdik onu da okumamış. Böyle ana muhalefet CHP'ye yakışabilir ama Türkiye'ye yakışmıyor"

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişikliği yorumu

TBMM (AA) - HATİCE ÖZDEMİR - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişikliği ile ilgili bugün bir gaf daha yaptığını savunarak, "Türkiye’de koalisyonu tamamen ortadan kaldırmak için yapılan anayasa değişikliğini, 'koalisyon sorununu çözmüyor' diye eleştirmek bilgi eksikliğinden de öte bir cahilliktir." dedi.

Muş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun bugün yeni bir gafa imza attığını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun, "Bu anayasa değişikliği koalisyon sorununu çözmüyor" şeklinde açıklamada bulunduğunu aktaran Muş, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu ya anayasa değişikliğini hala okumadı ya da bilerek ve kasten yalana başvuruyor. Yani aklınca siyasi uyanıklık yaparak milleti kandırmaya çalışıyor. Türkiye’de koalisyonu tamamen ortadan kaldırmak için yapılan anayasa değişikliğini, 'koalisyon sorununu çözmüyor' diye eleştirmek bilgi eksikliğinden de öte bir cahilliktir. Anadolu'da bir söz vardır; 'Cehaletin bu kadarı ancak tahsille mümkündür'. Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu durum tam da budur. Bu kadar izansız bir muhalefet ancak böyle açıklanır."

Muş, 16 Nisan'da millet onay verdiği takdirde Cumhurbaşkanlığı sistemi geldiğinde Türkiye'de artık koalisyon olmayacağını vurguladı.

- "Biz her daim doğruları anlatacağız"

Kılıçdaroğlu'nun 18 yaşında milletvekili olacak birinin 2 yıl sonra milletvekili emeklisi olacağı yönünde de ifadeler kullandığını ancak bu söylemlerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Muş, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu da tamamen yalandır. SSK'yı batıran eski Genel Müdür Kılıçdaroğlu'nun çarpıtmasını düzeltelim. Milletvekillerimiz diğer vatandaşlarımız kaç yaşında emekli oluyorsa aynı koşullarda emekli olmaktadır. Ancak diğer koşulları taşımak kaydıyla emekli milletvekili olunabilmektedir. Kılıçdaroğlu Anayasa değişikliği hazırlanırken katkı sunmadı, Mecliste görüşülürken metne dikkat etmedi, sonra broşür gönderdik onu da okumamış. Böyle ana muhalefet CHP'ye yakışabilir ama Türkiye'ye yakışmıyor. Kılıçdaroğlu bütün bir referandum kampanyasını yalan üzerine inşa edebilir ama biz milletimize her daim doğruları anlatacağız."


Yorumlar