Kılıçdaroğlu'dan Almanlara: Merkel gelmesin, Erdoğan'ın oyu artar

Alman basınına konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkel'in Türkiye ziyaretini eleştirerek, Erdoğan'a oy kazandıracağını savundu

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'dan Almanlara: Merkel gelmesin, Erdoğan'ın oyu artar

Sonhaberler | Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya Başbakanı Merkel’in ziyaretinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politikalarına destek verdiği şeklinde algılanacağını iddia etti. Kılıçdaroğlu, Merkel’in kendisini bu ziyaretle yine hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Kılıçdaroğlu, Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine mülakatta, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in perşembe günü yapacağı Türkiye ziyaretini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, Merkel'in ziyaretinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından politikalarına destek verdiği şeklinde algılanacağını savundu. Kılıçdaroğlu, gazetenin, “Başbakan Merkel perşembe günü Türkiye'ye geliyor. Ziyareti tam da kampanyanın ortasında. Bu Erdoğan'ın işine yarar mı?” şeklindeki sorusuna, “Onun (Erdoğan'ın) mesajı, Merkel'in ziyaretinin kendi politikalarına destek anlamına geldiği yönünde olacaktır. Merkel'in böyle bir maksadı olmasa da, o bunu kendi taraftarlarına böyle sunacaktır” yanıtını verdi.

Gazetenin, 2015 yılında genel seçimler sırasında İstanbul'a gelmesini hatırlattığı Kılıçdaroğlu, “Belki bu defa da geliş nedeni aynıdır: Onu desteklemeye, Erdoğan'a yardıma geliyordur. Ziyareti o anlama gelmiyor mu?” dedi. Kılıçdaroğlu, “Hayal kırıklığı yaşıyor musunuz?” sorusuna karşılık da “Bu Merkel konusunda yaşadığımız ilk hayal kırıklığı değil. Merkel, Avrupa çapında en önemli aktör. Ama hangi noktada olduğumuza bir bakın. Avrupa kendi değerlerine zarar veriyor ve üyelik konusunda verdiği sözleri yerine getirmiyor” dedi.

İngiltere Başbakanı Theresa May'in ardından Merkel'in Ankara'ya gelecek olmasından rahatsız olan Kılıçdaroğlu, bir anlamda Türkiye'nin diplomatik alanda yalnızlaşması için kampanya yürüten çevrelere de dolaylı da olsa destek vermiş oldu.

Yorumlar

ihsan böyle bir geriyi nasıl chp başına seçersiniz haklısınız bu fetö hepimizi aldattı ama şimdi foyası çıktı atın gitsin