Kılıçdaroğlu'nun muhtemel rakipleri

CHP'de öne alınan kurultayda, partinin daha sert politikalar izlemesini hatta sokağa inmesini isteyen Fikri Sağlar'ın, daha önce aday olup yarışı kaybeden Muharrem İnce'nin ve parti sözcüsü Selin Sayek Böke'nin muhtemel adaylar arasında olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun muhtemel rakipleri

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye'nin tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan 16 Nisan'dan sonra karışmaya başlayan CHP'de son olarak kurultay tarihi öne çekildi. Partide 16 Nisan akşamında başlayan kaynama sonraki günlerde de devam etmişti. Özellikle partinin sokak eylemlerine destek vermesi gerektiğini düşünenler ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu arasında medya üzerinden adı konmamış bir polemik sürüyordu. Bu tartışmalar devam ederken parti yönetimi kurultay tarihini öne çekti. Kılıçdaroğlu'nun bu yolla parti içindeki çatlak sesleri gidermesi bekleniyor. 

2018 yılı Ocak ayında yapılacak kurultayın, parti içi tartışmayı sonlandırmak olası bir erken seçime karşı bu yılın kasım ayında yapılacak. Kurultay takvimi partinin yetkili kurulların toplantısında netleşecek. CHP’de bugüne kadar 18'i olağanüstü olmak üzere 53 kurultay yapıldı. Kasım ayında beklenen 36. kurultayda, Kemal Kılıçdaroğlu en güçlü aday görülüyor. Ancak, Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık yarışına tek başına girmesi beklenmiyor.

T24'den Hülya Karabağlı'nın haberine göre referandumda meydanlarda kalabalıklara seslenen Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın da aday olması bekleniyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’nin de bir sürpriz yapacağı da iddia ediliyor. 

İddiaya göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Grup Başkanvekili Özgür Özel, İlhan Cihaner, Aykut Erdoğdu, Veli Ağbaba’nın birlikte hareket ettikleri söyleniyor. Kılıçdaroğlu’nun daha önceki  kurultayda karşısına çıkan Muharrem İnce ve ekibi de olağanüstü kurultay talepleriyle dikkat çekiyor. 

Yorumlar

asım DİKTATÖR KILIÇTAROĞLU