Kılıçdaroğlu'nun Afrin çıkışına CHP içinden itiraz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Afrin operasyonuyla ilgili 'merkeze girilmemeli' şeklindeki açıklamasına partisi içinden itiraz geldi. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Afrin'de savaşın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun Afrin çıkışına CHP içinden itiraz

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afrin harekatıyla ilgili tepki çeken açıklamalarına itiraz yine kendi partisinden bir isimden geldi.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Emperyalizm güçleri, Irak'ın, Suriye'nin, Türkiye'nin ve İran'ın bölünmesi için Ortadoğu'da bir politika işliyorsa Afrin'de savaş şarttır, kaçınılmazdır" dedi.

Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Menemen Belediyesi iş birliğiyle yaptırılan Kubilay Kültür Merkezi'nin açılışında konuştu.

Kocaoğlu özetle şunları söyledi: "Bir taraftan terör örgütleri, diğer taraftan barış talepleri, böyle bir şey olamaz. Emperyalizm güçleri Irak'ın, Suriye'nin, Türkiye'nin ve İran'ın, gelecek bütün devletlerin bölünmesi için Ortadoğu'da bir politika işliyorsa Afrin'de savaş şarttır, kaçınılmazdır. Biz hem Türkiye Cumhuriyeti'nin hem de komşularımızın toprak ve milli bütünlüğünü savunmak zorundayız. Başımıza örülmek istenilen çorabı, ülkemizi parçalama isteklerini, niyetlerini böylelikle topyekün engelleriz. Afrin'de çarpışan Mehmetçiklerimize İzmir'den sevgi, saygı ve destek mesajlarımızı gönderiyorum."

Yorumlar

Kanuni Bu tutumundan dolayı yaradan seni o mevkiinde tutuyor. Yerli ve milli bir vatandaş olarak daha da güzel yerlerde olmanıza inanıyorum. Daha öncede hükümetin yaptığı doğru şeyleri beğendiğiniz için KK tarafından bir dövülmediğiniz kalmıştí. Allah yar ve yardımcın olsun inşaAllah.