Kılıçdaroğlu'ndan şeker fabrikalarının satışına tepki

Kılıçdaroğlu, Çorum'da düzenlenen mitingde şeker fabrikalarının satışı ile ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'ndan şeker fabrikalarının satışına tepki

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çorum'da Büyük Şeker Mitingi'nde yaptığı konuşmada, şeker fabrikalarının satışına tüm vatandaşların karşı çıkması gerektiğini dile getirerek,"Neden? Çünkü şeker fabrikaları vatandır, satılamaz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum'da Büyük Şeker Mitingi'nde konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Bu miting bir alın teri mitingidir" dedi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir başbakan şeker fabrikası kurmadı. Onun da siz kim olduğunu biliyorsunuz" ifadelerini kullandı. 

Tarımda planlı tek ürünün şeker pancarı olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Buna tüm vatandaşların karşı çıkması gerekiyor. Neden? Çünkü şeker fabrikaları vatandır satılamaz" şeklinde konuştu. 

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Eğer bir ülkeyi yönetenler yakasını tefeciye kaptırmışsa, her şeyi satar. Bunlar yakasını nasıl tefeciye kaptırdı. Son 15 yılda dışarıda bir avuç tefeciye ödenen faiz 150 milyar dolar. Ben bu ülkenin sade bir vatandaşı olarak söylüyorum. Londra'daki bir avuç tefeciye verdiniz bu parayı. Çıkıp desinler 'bu rakam yalandır' diye. Bu fabrikaları işte bu yüzden satıyorlar, borcu ödemek için." 

Yorumlar