Kılıçdaroğlu, TTB'nin bildirisine sahip çıktı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TTB'nin tartışmalara ve tepkilere neden olan bildirisini grup toplantısında okuyarak sahiplendi. Kılıçdaroğlu, bildirinin 'barış istediğini' ileri sürerek, bir yanlışlık olmadığını savundu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, TTB'nin bildirisine sahip çıktı

Sonhaberler | Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afrin harekatına karşı yayınladığı bildiriyle tepkilerin odağına oturan Türk Tabipler Birliği(TTB)'ne sahip çıktı. TTB'nin Afrin harekatı karşıtı bildirisini CHP Grup Toplantısında okuyan Kılıçdaroğlu, bildiride herhangi bir sorun olmadığını savundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TTB yöneticilerinin gözaltına alınmasına ilişkin, "Bu tür davranışlar, sizin yaptığınız ve toplumun tümünün desteklediği Afrin Operasyonu'na gölge düşürür. Çünkü şu algıyı beslemiş olursunuz; 'Bir yerde bir hata yapıyoruz, bu hatayı kimse bilmesin, görmesin.' Ortada bir hata falan yok. Neden yapıyorsunuz bunu? İnsanlar düşüncelerini özgürce ifade edebilirler." dedi.

ÖSO'DAN RAHATSIZLIĞINI BİR KEZ DAHA DİLLENDİRDİ

Öte yandan Kılıçdaroğlu, bir kez daha ÖSO'ya yönelik nefretini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, TSK'nın ÖSO'nun gölgesinde kaldığını ileri sürerek buna tepki gösterdi.

TEPKİ ÇEKEN BİLDİRİ

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Afrin operasyonuyla ilgili skandal bir açıklama yapmıştı. PKK tarafından yapılan hiç bir eylemi terör olarak nitelendirmeyen ve sürekli 'çatışma'dan bahseden TTB, hekimler adına yaptığı açıklama ile tepki çekmişti. Peki TTB bildirisinde ne deniliyor.

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ'NİN AFRİN BİLDİRİSİNİN TAM METNİ

İşte Tabipler birliğinin açıklamasının tam metni; "Biz hekimler uyarıyoruz: Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur. Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir.

Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz. Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır. Savaşa hayır, barış hemen şimdi!" ( Türk Tabipleri Birliği/ Merkez Konseyi)

Yorumlar

ihsan ne kadar türkiyenin aleyhine işlem var bu hain hep sahip çıkıyor bu ne türk ne Müslüman tam ermeni tohumu