Kılıçdaroğlu, Sarraf davasını FETÖ tezleriyle sahiplendi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinden bir milletvekilinin de 'Türkiye'ye yönelik kumpas' olarak değerlendirdiği ABD'deki Rıza Sarraf davasına sahip çıktı ve 'yolsuzluk hırsızlık' davası olduğunu ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, "'Bu bir milli davadır' diyorlar. Yolsuzluğun millisi olur mu?" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, Sarraf davasını FETÖ tezleriyle sahiplendi

Sonhaberler | Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'de Türkiye'ye yönelik kurulan kumpas davasını haklı çıkarmaya yönelik ifadeler kullanarak FETÖ'nün tezlerini doğrulamaya çalıştı. CHP Milletvekili Erdal Aksünger'in bile 'Türkiye'ye yönelik şantaj davası' olarak nitelendirdiği Rıza Sarraf davası için, "Yolsuzluk hırsızlık" davası iddiasında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, "'Bu bir milli davadır' diyorlar. Yolsuzluğun millisi olur mu?" ifadelerini kullandı. 

CHP Genel Başkanı partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ABD'deki Reza Zarrab davasına ilişkin olarak "Devleti iyi yönetselerdi İran'ın yaptığını yaparlardı. İran Babek Zencani'yi yargıladı" dedi. İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından ilgili bölüm: Sıra geldi Rıza Sarraf'a. Rıza Sarraf çok önemli bir adam. Cumhurbaşkanı gitti, bize verin, tık yok. Başbakan gitti tık yok, bakanlar gittiler, tık yok. Arkasından 2 sefer nota verdiler, "Nerede?" diye. Niye bu kadar düşünüyorsun? Ben merak ediyorum, Kuzey Irak'ta Türk askerinin başına çuval geçirildiğinde bunlar nota verdiler mi? Vermediler. Veremezsin, Rıza Sarraf suç ortağı da onun için. Devlet protokolünde yeri vardı. 

Akılları olsaydı, devleti iyi yönetselerdi İran'ın yaptığını yaparlardı. İran Babek Zencani'yi yargıladı. Biz dosyanın üstünü kapattık. Çünkü siyasilerin de o dosyada üstü var. 'Bu bir milli davadır' diyorlar. Yolsuzluğun millisi olur mu? 

Yorumlar