Kılıçdaroğlu kendini Gandi'ye benzetti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şimdiye kadar başkaları tarafından kendisine yakıştırılan Gandi benzetmesini bu kez kendisi yaptı

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu kendini Gandi'ye benzetti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gandi nasıl kendi ülkesinin bağımsızlığı ve özgürlüğü için yürüdüyse, biz de kendi ülkemizde adalet, hukukun üstünlüğü olsun bunun için yürüyoruz." dedi. Kılıçdaroğlu öncülüğünde, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için başlatılan yürüyüş sürüyor. İstanbul i̇sti̇kameti̇ne doğru yürüyüşüne devam eden Kılıçdaroğlu, Şaşmaz Kavşağı'nda bir ağaçlık alanda dinlendi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, kırıp dökmeden, insanları incitmeden yürüyüşünü sürdürdüğünü söyledi.

Kılıçdaroğlu, seslerini Türkiye'ye ve bütün dünyaya duyurduklarını ve bunun güzel bir şey olduğunu belirterek, "Bu adalet yürüyüşü bir partinin değil, bir kişinin değil, belli bir kimliğin değil. Bu hepimizin yürüyüşü. Dolayısıyla Gandi nasıl kendi ülkesinin bağımsızlığı ve özgürlüğü için yürüdüyse, biz de kendi ülkemizde adalet, hukukun üstünlüğü olsun bunun için yürüyoruz." ifadesini kullandı.

"Yolda yürürken bazı tahrikler yaşandı. Bir çağrınız var mı?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Onlara da adalet lazım ama farkında değiller. Bir iktidar gelir eğer onlara zulmederse, biz onlara da karşı çıkarız. Bunun en iyi örneği Cihangir Bey. Kaç sefer kamu görevinden atıldı. Hem sağ iktidarlar hem askeri dönemler, bir sürü dönemlerde atıldı. Bunlar doğru değil. Hepsi de insan haklarını savunduğu için atıldı. Bunlar olur mu? Olmaması lazım. İnsanlar benim gibi düşünmeyebilirler. Ama onların da düşünmeye, konuşmaya, düşüncelerini açıklamaya ihtiyacı var." yanıtını verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin bunun için yürüdüğüne dikkati çekerek, "Bizi protesto edenlerin adaleti ve hakkı için de yürüyoruz." diye konuştu. Açıklamalarının ardından Kılıçdaroğlu, yürüyüşe devam etti. Kılıçdaroğlu'na eşlik edenler arasında gazeteci Erdem Gül de yer aldı.

Öte yandan yürüyüşe, bu akşam Batıkent 75. Yıl Hipodromu civarında mola verilmesi, burada konaklanması, Çankaya ve Yenimahalle belediyelerince grup için iftar hazırlanması bekleniyor.

Yorumlar