Kılıçdaroğlu, İnce'yi de Sarıgül gibi silecek

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kendisine rakip olanlara uyguladığı yöntemi bu kez Muharrem İnce'ye uygulamaya hazırlanıyor. İBB Başkanlığına aday yapılarak siyaset sahnesinden silinen Mustafa Sarıgül gibi İnce de Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığına aday gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, İnce'yi de Sarıgül gibi silecek

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde kendisine rakip olabilecek isimleri kendine has yöntemlerle siyasetten silmeye devam ediyor. 2014 yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilerek siyasetten silinen Mustafa Sarıgül gibi bu kez de Muherrem İnce aynı yöntemle diskalifiye edilecek.Parti liderliği için iki defa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne çıkan, ikisinde de kaybeden Muharrem İnce'nin adı Ankara'da büyükşehir belediyesi adaylığı için geçiyor.

CHP'de yerel seçim maratonu başladı. Partinin stratejisi bu ay içinde belirlenecek. Bu arada CHP'nin İstanbul ve Ankara'da göstereceği adaylar merak ediliyor. İstanbul'da Kürt seçmenden de oy alabilmek için sol ağırlık bir ismin aday gösterilebileceği konuşuluyor.

Ankara'da ise durum farklı. Partide Kılıçdaroğlu'na etkili muhalefet eden tek isim Muharrem İnce'nin Ankara adayı yapılabileceği kulislerde konuşuluyor. Bugüne kadar Muharrem İnce'nin adı hiç yerel yönetimlerle anılmamıştı.

İnce'nin parti liderliğiyle anılması, Kılıçdaroğlu'nun rakibini belediye adaylığıyla kazansa da kaybetse de genel merkezden uzaklaştırması için bir fırsat olacağı yönünde yorumlanıyor.

Yorumlar

demir ince zaten çapsızın biri idi farketmez