Kılıçdaroğlu, 'Akşener boşluğu doldurur' demişti, boşluğa ilk kendi vekili atladı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Meral Akşener için, "Meral hanım siyasette önemli bir boşluğu doldurur" şeklindeki sözleri hala hafızalardaki yerini korurken, o boşluğa kendi partisinden milletvekilini kaptırması ise dikkat çekti. Daha önce Anap, Doğru Yol ve Demokrat Parti başta olmak üzere birçok parti değiştiren ve son olarak da CHP'den milletvekili seçilen Aytun Çıray'ın bu kez de Meral Akşener'in partisine katılması partisinde tepkilere neden oldu. Bazı isimler, "Sağdan isim alınmaması gerektiği" vurgusunu yaparken, bazıları da "Yolda bulduklarımızla değil teşkilatlarımızla yürüyeceğiz" ifadelerini kullanarak, Çıray'ın zaten partili olmadığı imasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, 'Akşener boşluğu doldurur' demişti, boşluğa ilk kendi vekili atladı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Siyasi hayatı boyunca en az dört parti değiştiren CHP'li Aytun Çıray, son olarak Meral Akşener'e katılmak için mevcut partisinden de istifa etti. Çıray'ın istifa edeceği iddiaları ilk başlarda parti içinde ciddiye alınmadı; ancak bugün istifa ettiğini açıklaması üzerine partiden sert tepki geldi. Bazı milletvekilleri Çıray'ı "Yolda bulduklarımız" şeklinde tarif ederken, bazıları da "Sağdan siyasetçi alınamaması" yönündeki taleplerinin haklılığını ortaya koymaya çalıştı. 

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray yaptığı açıklamada Meral Akşener'in kuracağı partiye katılacağını şu sözlerle duyurdu: "Türk Milletinin kurtuluş alternatifi, güçlü ve dünya devletlerinin saygı duyduğu Türkiye’yi yaratmak üzere Meral Akşener liderliğindeki hareketle kesin ve dönüşsüz olarak yola çıkmıştır. Bu esasen Türk Milletinin demokratik Ergenekonu’dur! Aziz Türk Milleti, Bütün bu açıklamalarımdan kolayca anlaşılabileceği gibi 25. 10. 2017 tarihinde Meral Akşener hanımefendinin liderliğindeki partinin kurucuları arasında yer alıyorum"

SAĞDAN SİYASETÇİ ALIMINA TEPKİ

CHP'li Mustafa Balbay, Çıray'ın istifasına üzüldüğünü belirterek, "Demek ki bizim sağdan siyasetçi almaya değil sağa güven vermeye ihtiyacımız var. Türkiye için hayırlı olmasını dilerim" dedi.

’BİZİM İÇİN KAYIP DEĞİL’

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven "Aytun Çıray'ın bu istifası kişisel kariyer planlamasıdır diye düşünüyorum. Bizim partimize herhangi bir kayıp vermesi söz konusu değildir. Kendi tercihidir. Kırgınlığımız ve kızgınlığımız söz konusu değildir. Zaten bir süredir kendisi hissettiriyordu. Gelip gitmiyordu, ortalıkta yoktu. Biz de biliyorduk. Sürpriz olmadı. Kaybı bizim açımızdan söz konusu değildir. Beklediğimiz bir şeydi" diye konuştu.

'YOLDA BULDUKLARIMIZ DEĞİL, ÖRGÜTÜMÜZLE...'

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise istifaya üzüldüğünü belirterek, şunları söyledi: Başka mecralarda arayış içinde olanları geçmişten bugüne gördük. Siyasi yaşamdan silinip gittiler. Aytun Bey'in özelinde bunu dilediğim için söylemiyorum ama CHP güçlü bir partidir. CHP cumhuriyetin kurucu partisidir, tüm örgütleriyle yoluna yürümeye devam edecektir. Bizim bir tek hedefimiz vardır. Türkiye'yi öncelikle karanlığa götüren bu süreçten aydınlığa doğru yolunu çevirmek iktidara gelerek ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşımaktır. Bu iktidar mücadelemize yolda bulduklarımızla değil tüm örgütümüzle yürümeye devam edeceğiz." 

KILIÇDAROĞLU, "MERAL HANIM SİYASETTEKİ ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURUR" DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir röportajı sırasında Meral Akşener'in yeni parti çalışmaları için yaptığı değerlendirmede, MHP'nin muhalefette etkisiz kaldığını ima ederek, "Meral hanım önemli bir boşluğu doldurur" ifadelerini kullanmıştı. Şimdi o boşluğa ilk kendi partisinden katılım yaşanması ise bu sözleri tekrar akla getirdi. 

Yorumlar