Kıbrıs Rum Kesimi sınırımıza asker gönderiyor

Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Türkiye'nin kapıları açmasından sonra Yunanistan'a yardıma gitmeye karar verdi. Bu kapsamda Rum askerleri Türkiye-Yunanistan sınırına gelerek göçmenlere kalkan olacak.

Google Haberlere Abone ol
Kıbrıs Rum Kesimi sınırımıza asker gönderiyor

Türkiye'nin kapıları açmasından sonra sınıra asker ve polis yığan Yunanistan'a bir destek de Güney Kıbrıs Rum kesiminden geldi. Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Atina'ya bir tekilfte bulunarak Türkiye sınırına asker göndermek istediklerini iletti. Atina da bu teklifi kabul ederek Rum askerlerinin sınıra sevk edilmesini istedi.

Türkiye'nin İdlib'de yaşananlardan sonra sınır kapılarını açarak göçmenlere yol vermesi Avrupa'yı telaşlandırdı. Başta Yunanistan olmak üzere Avrupa ülkeleri ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Bazı ülkeler ise Yunanistan'a her türlü desteği vermekten geri durmuyor. Bunlardan birisi de Yunanistan'ın uydu devletçiği olarak bilinen Güney Kıbrıs Rum Kesimi oldu.

Yunanistan'ı göçmen akınlarına karşı yetersiz kaldığını düşünen Rumlar,  destek olmak için Türkiye Yunanistan sınırına asker gönderiyor. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Yunanistan sınırının korunmasına destek için, sınıra asker gönderme kararı alındığını duyurdu. Anastasiadis, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini ifade ederken, “Bugün Yunanistan başbakanı ile yaptığım telefon görüşmesinde, Kıbrıs'ın aynı zamanda Avrupa'nın da sınırı olan Yunanistan sınırlarının korunması için Güvenlik Birimlerine kuvvet göndermeye hazır olduğu bilgisi verdim. Önerim kabul edildi” dedi.

Türkiye'nin sınır kapılarını göçmenlere açmasından sonra yaklaşık 150 bin göçmen Yunanistan'a doğru hareket etmişti. Türkiye sınırını geçerek Yunanistan'a dayanan göçmenler burada insanlık dışı muameleyle karşı karşıya kalmış durumda. Türkiye'nin yıllardır yükünü tek başına sırtlandığı göçmenlere karşı Yunanistan silah bile kullanmış durumda. Şu ana kadar 3 mülteci Yunan askerinin açtığı ateş sonucunda hayatını kaybetmiş durumda.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türk Sahil Güvenlik, göçmen botlarını batırmaya çalışan onları denizde zor durumda bırakan Yunan botlarını böyle kovaladı.

 

Yorumlar