Kene ve haşereye karşı ilaçlama

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, park ve bahçeler birimince ilçe sınırları içerisinde yer alan yeşil alanlarda gerek ağaç haşaratına karşı gerek ise keneye karşı ilaçlama çalışmaları bütün hızı ile revam...

Google Haberlere Abone ol
Kene ve haşereye karşı ilaçlama

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, park ve bahçeler birimince ilçe sınırları içerisinde yer alan yeşil alanlarda gerek ağaç haşaratına karşı gerek ise keneye karşı ilaçlama çalışmaları bütün hızı ile revam ettiğini söyledi.

    Melikgazi Belediyesi'nce gerçekleştirilen yeşil alan ve park yapım çalışmaları ile şu anda 1 milyon 740 bin metrekare yeşil alan bulunduğunu bağ ve sayfiye alanlarındaki yeşil alanların bu rakama dahil olmadığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, büyük ölçekli ve çok amaçlı olmak üzere 1500 ile 30 bin metrekare arasında değişen 460 parkın şu anda halkın hizmetinde olduğunu kaydetti.

    Bin metrekare alandan küçük yerleri park olarak değerlendirmediklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, “İlçe sınırları içersinde yer alan yeşil alan ve parklarda özellikle bitki haşaratına, ağaç ve yaprak böcekleri ile özellikle kenelere karşı etkin bir ilaçlama çalışması içerisindeyiz. Yaz aylarında ağaçların daha gür, sağlıklı ve çevresi ile bütün olabilmesi için ilaçlama yapıyoruz. Bu ilaçlama ile ağaçların bit, sinek ve istenmeyen diğer zararlı haşaratın yuvası olmasını engelliyoruz.” dedi.

    Başkan Memduh Büyükkılıç, parklarda çimlere oturulmaması ve çiçeklerin koparılmaması konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatarak, bu parkların birer kamu malı olduğunu korunması ve kollanması gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar