Kendi evinin kapısına 'işaret' koyan provokatör

Mersin'de oturduğu evin kapısına etnik köken ayrımcılığını içeren ifadeler yazan zanlı tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Kendi evinin kapısına 'işaret' koyan provokatör

Mersin'in Yenişehir ilçesinde, iltica başvurusunda bulunmak için oturduğu evin kapısına etnik köken ayrımcılığını içeren ifadeler yazan şüpheli tutuklandı.

Menteş Mahallesi'ndeki bir sitede apartman görevlisi olarak çalışan E.A'ya ait evin kapısına etnik köken ayrımcılığını içeren ifadeler yazılmasına ilişkin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince çalışma başlatıldı.

Site çevresindeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, daha sonra ev sahibi E.A. ile görüştü.

Şüpheli tavırlar sergilediği gerekçesiyle gözaltına alınan E.A, emniyetteki ifadesinde, yurt dışına gitmeyi planladığını, yurt dışında iltica talebinde bulunduğunda bu Türkiye'de bu tür tehditler aldığını belirterek, iltica talebinin daha kolay edileceğini düşündüğü için evinin kapısına söz konusu yazıyı kendisinin yazdığını itiraf etti.

İşlemlerin ardından adliye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

PROVOKATÖR VE PROVOKASYON BÖYLE HABER YAPILMIŞTI

Provokatörün yaptıkları HDP sol STK'lar tarafından gündeme getirilerek, bazı sitelerde haber yapılmıştı.

İşte o haberlerden biri:

İHD yöneticileri evi işaretlenen ev sakinlerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan İHD Mersin Şube Başkanı Hakkı Demir, bu tür olayların üzerine gitmek ve failleri açığa çıkarmak gerektiğinin altını çizerken, evi işaretlenen Engin Arici de, yaşanan karşısında dehşet içinde kaldıklarını ifade etti.

Alevi toplumuna dönük nefret söylemi ve evlerinin işaretlenmesi gbii saldırılar devam ediyor.

Mersin’in Yenişehir ilçesine bağlı Menteş mahallesinde Apartman görevlisi olarak çalışan Engin Arici adlı yurttaşın kapısına ‘Kürt Alevi Defol’ yazısı yazıldı.

Evlerin işaretlenmesinin ardından Mersin Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İncele Bürosu tarafından inceleme yapılırken, evin etrafında bulunan kameralara incelenmek üzere el konuldu. El konulan kamera kayıtlarını inceleyen polislerin , işaretlemeyi yapan kişi yada kişilerin kamera kayıtlarında rastlanmadığı bilgisini paylaştı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticileri evi işaretlenen ev sakinlerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan İHD şube başkanı Hakkı Demir, Türkiye’de hakim olan ayrımcı dili yansıması olduğunu belirterek, “Bu tür olayların üzerine gitmek ve failleri açığa çıkarmak gerekiyor. Devlet tarihi ile yüzleşmesi lazım. Yüzleşmeden bu sorunlar çözülmez. Ses yükseltmeliyiz. Çünkü ses çıkarılmadığı müddetçe bu tür yapılar sessizlikten güç alıyor” dedi.

Evi işaretlenen Engin Arici de, yaşanan karşısında dehşet içinde kaldıklarını ifade ederek, “Çorum, Maraş, Kerbela katliamını bu nefret söylemiyle başladı. Bunu biliyoruz ve sesimizi çıkaracağız. Destek olduğunuz içinde teşekkür ediyorum” diye konuştu.


 

Yorumlar