Kenan Evren'in sağlığıyla ilgili sıcak gelişme

7. Cumhurbaşkanı, emekli Orgeneral Kenan Evren'in (98) “öldüğü” şeklindeki bilgiler yalanlandı ancak bilincinin kapalı olduğu öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
Kenan Evren'in sağlığıyla ilgili sıcak gelişme

Evren, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden tam 34 sene sonra çağın Milli Güvenlik Konseyi’nin (MGK) yaşamda kalan tek üyesi bulunan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya ile ortak yargılandı. Duruşmalara ilerlemiş yaşı ve sıhhat hali itibarı ile Ankara GATA’dan telekonferans yöntemiyle yatar durumda dahil bulunan Evren, Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 18 Haziran 2014 tarihli kararıyla, “darbe” suçundan Şahinkaya ile ortak müebbet hapse mahkum edildi.

Mahkeme, Evren meselesinde yurtdışı çıkış yasağının devamına ve bununla beraber ordudan da çıkarılmasına hükmetti. Bu karar, hem sanıklar hem katılanlarca temyiz edildi. Milliyet Gazetesi'nden Türker Karapınar'ın haberine göre; Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı henüz tebliğnamesini hazırlamazken, dün sosyal medyada, halen Ankara GATA’da tedavi gören Kenan Evren’in “öldüğü” biçiminde bilgiler yayıldı.

Bu bilgilerin doğru bulunmadığı ve Evren’in yaşamda bulunduğu öğrenilirken, sıhhat durumunun ise iyi olmadığı, bilincinin kapalı bulunduğu kaydedildi.
DHA

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar