Kek tarifi, kek nasıl yapılır, pişirme önerileri

Mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden olan kek, çay saatlerini süslüyor. Peki kek nasıl yapılır, kek tarifi, en güzel kek pişirme, kek malzemeleri nelerdir. Kek tarifi ile ilgili detaylar

Google Haberlere Abone ol
Kek tarifi, kek nasıl yapılır, pişirme önerileri

Kek mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Çay saatlerinin en vazgeçilmezlerinden olan kek yapımı çok basit gibi gelsede en lezzetli keki yapabilmek maharet ister. Annelerin çocukların beslenme çantaları için vazgeçmedikleri lezzetlerden biridir. Özellikle okul dönüşünde evlerinden mis gibi kek kokusu gelmesinden hoşlanan çocuklar için puf puf kabaran bir kek tarifi:

Kek Malzemeleri

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt ya da oda sıcaklığında yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Meyveli kek isterseniz ekstra meyve parçacıkları ekleyebilirisiniz

Sade Kek için herhangi ek bir malzemeye ihtiyaç yoktur

Kakaolu kek için 2 yemek kaşığı kakao ilave  edebilirsiniz

Kek Tarifi

Oda sıcaklığında olan 3 yumurta bir kaba kırılır üzerine bir su bardağı toz şeker eklenerek mikser yardımı ile iyice çırpılı. kekik puf puf kabaran bir kek olmasını arzu ediyorsanız bu kısımda mikser ile güzelce çırpmalısınız. Üzerine 1 su bardağı süt ya da bir su bardağı oda sıcaklığında yoğurt ilave edilir.

Sıvı yağda bu aşamada ilave edilir. aromalı bir kek için içine limon kabuğu ya da portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz. Daha sonra 2,5 su bardağı elenmiş un ilave edilir ve kabartma tozu ve vanilya katılır mikserle çırpma işlemine devam edilir. Kek hamurunun sönmesine izin vermeden yağladığınız kek kalıbına kek hamuru dökülür.

Kek kaç dakikada pişer?

Önceden pişirme ayarına gelene kadar 180 derecede ısıtılan fırına verilir. 35 - 40 dk gibi bir sürede kek pişer. Kek fırındayken fırın kapağını açmamaya özen gösterin yoksa kek söner. Pişme süresi sonuna doğru keke bıçak batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kek kalıbı sıcakken üzerine örtülen ıslak bez kekin kalıptan rahatça çıkmasını sağlar.

Afiyet olsun.

Yorumlar