Kazakistan'da ramazana doğru

Başkent Astana'da "Bereketli Ramazan" programı düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan'da ramazana doğru
Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Bereketli Ramazan" programı düzenlendi. Kazakistan Başmüftülüğünce Barış ve Anlaşma Sarayı'nda düzenlenen programa Kazakistan Başmüftüsü Yercan Hacı Malgacıoğlu'nun yanı sıra milletvekilleri, yetkililer ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda orucun şartları ve Kadir Gecesi'nin önemini anlatan filmin yanı sıra umreye giden Kazakların selam ve tebrik videosu gösterildi. Ramazanla ilgili şiirlerin okunduğu programda, yerel sanatçıların ramazanla ilgili ezgileri de alkış aldı.

Müftülük yetkilisi Altınbek Utıskan, etkinliğin amacının halkı manevi açıdan ramazana hazırlamak olduğunu belirterek, benzeri etkinlikleri son iki yıldır gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ramazan boyunca birçok iftar programı düzenleneceğini kaydederek, iftar için müftülüğe başvuranların sayısının arttığını anlattı.

Utıskan, "Bir günde 500 kişiye iftar vermek isteyenler var. Bu arada Cumhurbaşkanımız Nursultan Nazarbayev de ramazanda ülkenin genelinden gelen 300-400 kişiye iftar veriyor. Başka yetkililerimiz de iftar vermeyi gelenek haline getirdi." dedi.

MÜFTÜDEN İNDİRİM ÇAĞRISI

Bu arada, Başmüftü Malgacıoğlu, Almatı şehrinde düzenlediği basın toplantısında, ramazan dolayısıyla gıda ürünlerinin fiyatlarında indirim yapılması çağrısında bulunarak, cenaze ve düğünlerin alkolsüz yapılmasını istedi.

Ramazanın Allah rızası için hayır yapma imkanı verdiğini anlatan Malgacıoğlu, Hazreti Peygamber'in "İyi insan, halkına yarar sağlayan insan" sözlerini anımsattı.
Kazakistan'da halkın yüzde 70'i Müslümanlardan oluşuyor.

Yorumlar