Kayseri'de operasyon: 6 işadamı gözaltında

Kayseri’de paralel yapı iddiasıyla düzenlenen operasyonda 6 işadamı gözaltına alındı. Bursa dahil 6 şehirde yapılan bir başka operasyonda ise 19 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Kayseri'de operasyon: 6 işadamı gözaltında

Kayseri'de bu sabah paralel yapı iddiasıyla düzenlenen operasyonda 6 işadamı gözaltına alındı. Operasyon kapsamında aranan 5 işadamının ise yurt dışında olduğu belirlendi.

Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla 'parlel yapılanmaya' üye oldukları ve finans sağladıkları iddiasıyla bu sabah KOM Şubesi'nin yürüttüğü soruşturmada, 11 işadamı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İşadamlarından 6’sı bu sabah ev ve işyerlerinden alınarak, Kayseri Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Zanlıların ev ve işyerlerinde arama yapıldı.

Şüphelilerden 5’nin ise yurt dışında oldukları ve bir süredir Kayseri’ye gelmedikleri belirtildi. Şüpheliler gerekli işlemlerden sonda adliyeye sevkedilecek.

ALTI İLDE DAHA OPERASYON

Öte yandan, Bursa merkezli 6 ilde paralel yapılanma iddiasına yönelik operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ ve Sivas'ta 19 kişinin adreslerine operasyon düzenledi.

Evlerde arama yapan ekipler, "terör örgütü kurmak, örgüte üye olmak, örgütü yönetmek ve örgüte finansman desteği sağlamak" suçlarından 19 kişiyi gözaltına aldı.

Şüpheliler, ifade işlemleri için Bursa Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Yorumlar