Kayakla Oryantiring, Türkiye’de ilk kez Erzincan'da düzenlendi

Türkiye’de ilk kez, Erzincan’da 10 ülkeden 26 yabancı olmak üzere toplam 110 sporcunun katılımı ile Uluslararası Kayakla Oryantiring Şampiyonası yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kayakla Oryantiring, Türkiye’de ilk kez Erzincan'da düzenlendi

Türkiye’de ilk kez, Erzincan’da 10 ülkeden 26 yabancı olmak üzere toplam 110 sporcunun katılımı ile Uluslararası Kayakla Oryantiring Şampiyonası yapıldı. Şampiyonaya katılan yabancı ve yerli sporcular, belirlenen hedeflere harita ile ulaşarak puan topladı.
Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Türkye’de ilk kez Ergan Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezinde, 1. Uluslararası Kayakla Oryantiring Şampiyonası düzenlendi. Yarışmada sporcular Türkiye derecelerinin yanı sıra Uluslararası Oryantiring Kayak Federasyonu puan veriyor.

Harita bilgisinin ve dayanıklılığın ön plana çıktığı yarışmada, yaş gruplarına göre yarışan sporcular belirlenen hedefleri en kısa süre içerisinde bularak, bitiş çizgisine ulaşmak için mücadele verdi.

Oryantiring Antrenörler Derneği Başkanı Ayhan Çiftçi, yarışma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “1.Kayakla oryantiring Şampiyonası ilk defa Türkiye de yapmaya karar verdik. Oryantiring Federasyonu Derneğimiz ve Valiliğimizle birlikte bu organizasyonu yaptık. Türkiye’de bir ilk. Toplam 10 ülkeden 110 sporcu katılıyor. 26 yabancı 84 Türk sporcu katılıyor. Bu yarışmanın bir özelliği de uluslar arası Oryantiring Kayak Federasyonu puan veriyor. Bu puanlara göre bundan sonraki dünya şampiyonası ve uluslar arası yarışmalara sporcularımız girebiliyor.” dedi.

Yarışmaya katılan sporculardan İsveçli sporcu Magdalena Olsson, “Türkiye’de önemli tarihe geçen bir yarış oldu. Çünkü bu Türkiye’de ilk defa yapıldı, kayak oryantiring yarışı aynı zamanda dünya puan verilen yarış. Onun için dünyadan birkaç ülkeden en güçlü sporcular geldi. Arazinin çok güzel. Çok iyi bir parkur hazırlanmış.” dedi.

Estonyalı sporcu Daisy Kudre ise teknik olarak çok beğendiği parkurun hayli zor ve karın da çok sert olduğunu kaydederken, İsveçli sporcu Bente Rost'da zor ve eğlenceli bir yarışta çok eğlendiklerini vurguladı.

Son olarak bir açıklama yapan Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya, “Uluslararası Kayakla Oryantiring yarışmasının Türkiye ayağı olarak ilk defa Ergan Dağında yapılıyor. Valilik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Oryantiring Antrenörleri Derneği ile birlikte bu organizasyonu gerçekleştirdik.” dedi.

Şampiyonada dereceye giren sporcular için Erzincan Belediyesinde düzenlenen törenle ödülleri verildi.
CİHAN

Yorumlar