Kavala-Dündar yazışmasında Şafak Pavey detayı

Gezi provokasyonlarının yöneticisi ve organizatörü olduğu gerekçesiyle tutuklanan Osman Kavala’nın Can Dündar’la yaptığı Whatsapp görüşmesinden Şafak Pavey çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kavala-Dündar yazışmasında Şafak Pavey detayı

CHP'den istifa eden eski milletvekili Pavey'in MİT TIR'ları görüntülerini yayınlayan firari Dündar'la geçtiğimiz Mayıs ayında Avrupa'da buluştuğu ortaya çıktı. Kavala'nın Can Dündar'la olan WhatsApp yazışmalarından elde edilen bilgiler doğrultusunda Pavey, Dündar ve Kavala'nın Avrupa'da 3'lü toplantı yaptığı değerlendiriliyor.

'Kızıl Soros' olarak bilinen işadamı Osman Kavala, Gezi olaylarının yöneticisi ve organizatörü olduğu, Gezi eylemlerine katılan şahıslara maddi yardımda bulunup finansörlük yaptığı gerekçesiyle geçtiğimiz gün tutuklandı. Kavala'nın adreslerinde yapılan aramalarda elde edilen deliller, iletişim tespit tutanakları, fiziki takip tutanakları, dijital inceleme tutanakları, fotoğraflar ve şüpheli hakkındaki ifadelerin incelendi. İnceleme sonucunda Kavala'nın MİT TIR'ları görüntülerini yayınlayan firari Can Dündar'la Whatsapp aracılığıyla görüştüğü tespit edildi.

Görüşmede en dikkat çeken nokta ise 'Birlikte iyi salladık' söylemiyle hafızalara kazınan geçtiğimiz günlerde milletvekilliğinden istifa eden CHP'li Şafak Pavey'in firari Can Dündar'la Avrupa'da buluşması oldu. Sabah'ın haberine göre, konuşmalarda Dündar, Kavala'ya Şafak Pavey'le görüşeceğini belirterek kendisinin de katılabileceği teklifinde bulunuyor. 

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Ak Parti'nin tek başına iktidar olamaması sonrası HDP lideri Selahattin Demirtaş ve CHP'li milletvekili Şafak Pavey bu durumu 'Birlikte Birlikte iyi salladık' derken Demirtaş ise 'Hep birlikte daha iyisini başarırız' ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar