Kartal Tibet öldü mü, ne zaman öldü, kaç yaşındaydı?

Kartal Tibet öldü mü, ne zaman öldü, kaç yaşındaydı? Türk sinemasına "Tarkan" tiplemesiyle damgasını vuran Kartal Tibet 83 yaşında hayatını kaybetti. Kartal Tibet, oyuncu, yönetmen ve aynı zamanda da bir senaristti. Tibet, sinemaya "Karaoğlan" filmiyle adım atmıştı. Peki, Kartal Tibet neden öldü?

Google Haberlere Abone ol
Kartal Tibet öldü mü, ne zaman öldü, kaç yaşında?

Kartal Tibet öldü mü, ne zaman öldü, kaç yaşındaydı? Türkk sinemasının usta isimlerinden "Tarkan"ı canlandırarak hafızalara kazınan Kartal Tibet hayatını kaybetti. Peki, Kartal Tibet neden öldü, kaç yaşındaydı, hastalığı neydi?

Kartal Tibet neden öldü, kaç yaşındaydı, hastalığı neydi?
Kartal Tibet

 

Yeşilçam'ın usta ismi yönetmen ve senarist Kartal Tibet, 1 Temmuz 2011 tarihinde öldüğünde 83 yaşındaydı.

Oyuncu Civan Canova, Instagram hesabı üzerinden "Güle güle Kartal ağabeyim, seni çok özleyeceğim." notuyla Tibet'in vefatını duyurdu.

Ankara'da 1938'de dünyaya gelen Kartal Tibet, imza attığı 200'e yakın filmle Türk sinemasına büyük katkılarda bulundu.

Oynadığı ve yönettiği filmleri Yeşilçam'ın klasikleri arasına giren usta oyuncu, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

Tibet, 1961 yılında Ankara'nın ilk özel tiyatrosu Meydan Sahnesi'nin kurucuları arasında yer aldı.

Kartal Tibet neden öldü, kaç yaşındaydı, hastalığı neydi?
Kartal Tibet

 

"Karaoğlan" filmiyle sinemaya adım atan Kartal Tibet, daha sonra Sezgin Burak'ın çizgi kahramanı Tarkan'ın sinema versiyonlarında, "Sarmaşık Gülleri" ve "Boş Çerçeve" gibi birçok melodramda, "Zambaklar Açarken", "Çalıkuşu" gibi pek çok edebiyat uyarlamasında, salon komedilerinde ve tarihi filmlerdeki rol aldığı karakterlerle beğeniyle izlendi.

İlk kez 1977'de "Tosun Paşa" filmiyle yönetmenliğe adım atan Tibet, 20'den fazlasında Kemal Sunal'ın rol aldığı çoğu iyi gişe yapan 56 film yönetti.

Yeşilçam’a 200’e yakın filmle katkıda bulunan ve birçok ödüle değer görülen Tibet, el attığı tüm yapımlarda başarıya ulaştı.

Tibet, son olarak 2006'da "Dünya'yı Kurtaran Adamın Oğlu" ve "Amerikalılar Karadeniz'de 2" adlı filmlerin yönetmenliğini üstlenmişti.

Kartal Tibet neden öldü, kaç yaşındaydı, hastalığı neydi?
Kartal Tibet

 

Kartal Tibet'in ölüm nedeniyle ilgili henüz tam olarak bir açıklama yapılmazken, yaşlılığa bağlı organ yetmezliğinden vefat ettiği belirtiliyor.

SANAT DÜNYASI YASTA 

Zafer Algöz: Kartal Tibet’i kaybettik..Türk Sineması'na oyuncu ve yönetmen olarak yıllarca emek verdi.Aynı zamanda Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro oyunculuk bölümü mezunu olarak akademik kariyere sahipti..Büyük Beşiktaşlı..Adı gibi Baba Kartaldı.Ruhu şad olsun.Başımız sağ olsun.

Mehmet Ali Erbil: Canım abim, biricik yönetmenim mekanın cennet olsun

Burak Özçivit: Zoraki Koca ilk işim değil ama ilk göz ağrımdı.Tam 14 sene oluyor… Senden o kadar çok şey öğrendim ki, seninle aynı sette olmak her şeyiyle müthişti. Verdiğin bütün emekler için çok teşekkür ederim. Duyunca çok üzüldüm. Allah senden razı olsun, mekanın cennet olsun. Bende yerin çok ayrı Kartal Baba

Bu Adam Bozuk Paralarını Tam 45 Yıl Boyunca Biriktirdi. Onları Yatırma Vakti Geldiğinde Şaşkınlıktan Küçük Dilini Yutuyordu!Trendscatchers

Ata Benli: Bir efsane daha aramızdan ayrıldı. Altar’ın oğlu Tarkan #KartalTibet, 83 yaşında hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim.

Armağan Çağlayan: Altar'ın oğlu Tarkan.... Güle güle Kartal Tibet... Yattığınız yer incitmesin... #KartalTibet

Hilal Özdemir: Bir yıldız daha kaydı..

Ahmet Kural: Mekanın cennet olsun #KartalTibet

Orhan Aydın: Işık Söndü... Sahnelerden setlere alkışlarla dolu bir ömür. Toprağınız çiçekler koksun.

Simge Fıstıkoğlu: Türk Sineması'nın usta oyuncularından, yönetmen ve senarist #KartalTibet vefat etmiş. Sevenlerine ve ailesine sabır dilerim. Mekanı cennet olsun

Yorumlar