Karaçanta: İktidar belediyesi bahane, hizmet gönül işidir

Kars'ta 30 Mart seçimlerinde MHP'den ipi göğüsleyen Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, şehri beraber yönecekleri sözünü verdi.

Google Haberlere Abone ol
Karaçanta: İktidar belediyesi bahane, hizmet gönül işidir

Kars'ta 30 Mart seçimlerinde MHP'den ipi göğüsleyen Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, şehri beraber yönecekleri sözünü verdi.

    Kars Öğretmenevi'nde gerçekleşen kahvaltılı toplantıya Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer ile yerel ve ulusan basın organlarının temsilcileri katıldı. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Karaçanta, belediyeyi 96 trilyon lira borçla devraldıklarını bu borcun arkasına ise asla sığınmayacaklarını ifade etti.

    Murtaza Karaçanta, "Biz hizmeti yapabilmenin yollarını arayacağız. Bahane değil hizmet üretmeye çalışacağız. Devlette devamlılık esastır. Borcu varmış şu bu varmış bu borçlar belediyelerde bitmez. 26 yıllık devlet memurluğumda iktidar yanlısı bir belediye olsun da hizmet gelsin diye biliyordum. İşin içerisine belediye encümeni olarak girdiğimde öğle bir şeyin olmadığını gördüm. Bunun tamamen bir seçim propagandası olduğunu ama bu propagandanın da maalesef tutuğunu gördüm. Yok öğle bir şey, bakın MHP'li Isparta Belediyesi var ve bu belediye 123 trilyon borçla alındı. Bugün sıfır borcu olduğu gibi çalışma ve hizmetleriyle örnek belediye seçildi. Yani iktidar belediyesi hikâye, hizmet gönül işidir." dedi.

    Belediye borçlarının ödenmemesi konusunda kötü imajın yıkılması gerektiğini belirten Karaçanta, bu konuda kendisinin geçmiş dönemde belediye başkanı Nevzat Bozkuş'u uyardığını hatırlatarak şöyle konuştu: "Belediye meclis tutanaklarında mevcuttur. Ben belediye başkanını defalarca eleştirdim. Belediyenin kurumsal imajını zedelediğini söyledim.dedim. Aynı eleştiriye maruz kalmamak için yapmamız gerekeni yapacağız."

    Belediye çalışanlarının akıbetine yönelik soruya da açıklık getiren Karaçanta, "Belediyemizde çalışan personelimizin, etnik kimliğine, dinine, diline, mezhebine, vatanına ve milletine bakılmadan çalışmasının devamı sağlanacak. Bizler yeni istihdamlar oluşturup ihtiyaç sahibi yeni personeller alabilirsek bundan mutlu olacağız." açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar