"Kara Para" operasyonunda yeni dalga

İzmir'de 1 milyar dolarlık kara para vurgununa yönelik operasyonun ikinci dalgası düzenlendi. Yeni operasyonda 7 işi daha yakalandı. İzmir Çeşme'de, 1 milyar doları aşkın kara para aklama operasyonunun ikinci dalga operasyonunda altı şüpheli daha gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
"Kara Para" operasyonunda yeni dalga

İzmir'in turistik ilçesi Çeşme'de, 1 milyar doları aşkın bir miktarı kapsayan büyük çaplı kara para aklama operasyonunun ikinci aşamasında altı kişi daha emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

Operasyon, Çeşme Gümrüğü'nde bazı şirketlerin evrak üzerinde ihracat yapılmış gibi gösterip, gerçekte olmayan işlemler için para talebinde bulunmasıyla başladı. Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen soruşturmada, daha önce dört gümrük memuru ve iki sivil vatandaş olmak üzere toplam altı kişi gözaltına alınmıştı.

BAHİS ÇETELERİYLE İŞBİRLİĞİ

Yapılan incelemeler sonucunda, işlemlerin hayali ihracat üzerinden kara para aklama girişimi olduğu ortaya çıktı. Elde edilen gelirin bahis çeteleri veya uyuşturucu ticaretinden kaynaklandığı ve temizlenmeye çalışıldığı belirlendi. İlk operasyon dalgasında gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Operasyonun ikinci ayağında, haklarında yakalama kararı bulunan altı şüpheliye yönelik eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Şahıslardan dört tanesi İstanbul, biri İzmir ve biri Gaziantep'te yakalandı. İstanbul'dan getirilen dört şüpheli ile İzmir'den bir şüpheli, sabah saatlerinde Çeşme Adliyesi'ne sevk edildi. Gaziantep'te yakalanan şüpheli ise bulunduğu ilde adliyeye sevk edildi.

Yorumlar