Kar yağışı insanda terapi etkisi yapıyor

Kar yağışını izleyen insanların huzur bulduğu, kendilerini mutlu hissettikleri ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kar yağışı insanda terapi etkisi yapıyor

Areda Survey tarafından yapılan bir araştırmada, Türkiye'deki bin 100 kişi kar yağışının psikolojik etkileri üzerine değerlendirildi. Katılımcıların %66,7'si kar yağışını izlerken kendilerini huzurlu hissettiklerini ifade etti. %57,9'u mutlu, %36,9'u keyifli olduğunu belirtirken, %32,1'i kar yağışının geçmiş anılarını çağrıştırdığını söyledi.

KARLI SABAHLAR VE TERCİHLER

Aynı araştırmaya göre, katılımcıların %63,5'i karlı bir sabaha uyandıklarında ilk olarak kar yağışını izlemeyi tercih ediyor. Kar yağdığında dışarı çıkmak zorunda kalanlar ise %75,8 oranında toplu taşıma kullanmayı tercih ediyor. Diğer aktiviteler arasında yürüyüş yapmak (%16,7), karın tadını çıkarmak (%7,5), kar topu savaşı yapmak (%6,7) ve kardan adam yapmak (%5,6) yer alıyor.

KAR YAĞIŞININ DUYGUSAL ETKİSİ

Kar yağışı, bazı katılımcılar için duygusal anlam taşıyor. %32,1'lik bir kesim için geçmiş anıları çağrıştırırken, %26,6'sı duygusal hissediyor. Kar yağışını romantik bulanların oranı %14,7 olarak belirlendi. Bununla birlikte, %7,1'lik bir kesim üzgün, %6,7'si depresif, %5,2'si stresli ve %1,6'sı ise öfkeli hissediyor.

kar yağışı mutluluk veriyor

 

Yorumlar