Kapısında Müslüman gençleri gören yaşlı Almanlar şaştı kaldı, özür diledi

Almanya'da koronavirüs nedeniyle dışarı çıkamayan yaşlı vatandaşların kapılarını tek tek çalarak yardım dağıtan Müslüman gençleri gören Almanlar, önce şaştı sonra da, "Sizi yıllardır yanlış tanımışız" diyerek özür diledi.

Google Haberlere Abone ol
Karşısında Müslüman gençleri gören Almanlar şaştı

Wiesbaden kentindeki Türk dernekleri tek bir çatıda toplanarak, koronavirüs nedeniyle evden çıkamayan yaşlılara yardım eli uzattı. Kapısını çalan Müslüman gençleri karşısında gören Alman vatandaş, "Siz gerçekten camiden mi geliyorsunuz?" diyerek ağlamaya başladı.

Yeni Şafak'ın haberine göre; Gözyaşlarına boğulan Alman vatandaşı, "Onca yıldır ben sizi yanlış tanımışım, sizleri hiç böyle bilmiyordum. Özür dilerim. Meğer ne kadar da yardımsevermişsiniz" ifadelerini kullandı.

Yardım ekibinde bulunan Osman Bilgili komşularının gözyaşları içinde kaldığını görünce, "Asıl biz karşılaştığımız tabloya şaşırdık" dedi.

Bilgili, ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımları anlattı. Din, ırk, cinsiyet ayırımı yapmadan komşularına yardım ettiklerini söyleyen Bilgili, "Bizler arkadaşlarla koronovirüs sebebiyle risk gurubunda olan yaşlılara yardım için ülke genelinde yapılan 'Komşuna yardım et' kampanyasını Wiesbaden şehrinde başlattık, devam ediyoruz. Daha çok yaşlı ve yardıma muhtaç insanları tespit edip, cami gençleriyle kapılarını çalarak ihtiyaçları var mı diye soruyoruz. İnsanların çoğu hatırlarını sormamızdan oldukça memnun ve şaşkınlıkla bizi yanlış tanıdıklarını ifade ediyorlar. Bazı Almanlar gönderdikleri mektupla bizlere teşekkür ettiklerini yazdılar. Ayrıca bu kriz döneminde özveriyle çalışan şehrimizdeki Paulinen Hastanesi çalışanlarına kumanya hediye paketleri verdik" ifadelerini kullandı.

FİLİSTİNLİ GENÇTEN TÜYLERİ DİKEN DİKEN EDEN ÇAĞRI

Yorumlar