Kahramanmaraş’ta üniversite güvenliği masaya yatırıldı

Kahramanmaraş Valiliği, sömestr tatilinin ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) alınacak güvenlik tedbirleriyle ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş’ta üniversite güvenliği masaya yatırıldı

Kahramanmaraş Valiliği, sömestr tatilinin ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) alınacak güvenlik tedbirleriyle ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi.

    Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında valilik makamında bir araya gelen KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan ve kurum müdürleri, yarıl tatilinin ardından üniversitede alınacak güvenlik önlemleri ve geçtiğimiz ay karşıt görüşlü 2 öğrenci grubu arasında yaşanan olaylar ele aldı. Üniversitenin son durumunun da masaya yatırıldı ve öğrenci hareketlerine karşı hareket tarzının belirlendiği toplantıda, öğrenci grupları arasında dolaşan provokatörlere dikkat çekildi, kampüste öğrenci grupları arasında ilk dönem yaşanan gerginliğin yeniden tekrarlanmaması için alınacak güvenlik önlemleri kararlaştırıldı.

    KSÜ’nün son derce huzurlu bir üniversite olduğunu belirten Vali Şükrü Kocatepe, öğrenci grupları arasına nifak sokularak ülkenin güven ve huzurunun bozulmak istendiğine dikkat çekti. Türkiye genelinde yaşanan olayların Kahramanmaraş’ta da sahnelenmek istendiğini söyleyen Kocatepe, “Tabi biz biliyoruz ki Türkiye genelinde olduğu gibi üniversitemizde de bazı etkilerle huzursuz hale getirmek, öğrencilerimiz arasında nifak sokmak, onları birbirine karşı gruplar oluşturmak ve onları kullanarak hem üniversite akademik faaliyetlerinin engellenmesi, hem de ülke genelinde huzuru ve güveni bozma faaliyetleri olduğunu biliyoruz. Tabi biz 70'li yıllarda bu konuyla ilgili çok önemli dersler aldık. Gençlerimiz bilmese de bunu bilen bir hafızamız, yönetim kadromuzun hafızası var. Dolayısıyla gençlerimizin aynı hataları yapmamaları için biz de gereken uyarıları yapıyoruz, öğrencilerimizle sık sık görüşüyoruz. Onları bazen provoke ve tahrik ederek gruplaştırmaya çalışanlara da fırsat vermemeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

    Kahramanmaraş'ta yaklaşık 30 bin üniversite öğrencisinin eğitim gördüğünü ifade eden Kocatepe, “Bunlardan bir kısmı Kahramanmaraşlı ve diğer illerden gelen birçok öğrencimiz. Bu öğrenciler ülkemizin geleceği; ülkemizi yönetecek, yükseltecek çağdaş medeniyet düzeyine gitme konusunda bugün yapılanları daha da artıracak geleceğimiz teminatı ve Kahramanmaraş'ın misafiri olan gençlerimiz. Dolayısıyla üniversitede okuyan her öğrenci bizim evladımız ve misafirimiz. Bu bağlamda düşünerek Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin de en güzel şekilde ev sahipliği yaptıklarını zaten biliyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar