Kaçak sigara operasyonu

- Gümrük ve Ticaret Bakanlığı: - "Van Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yürütülen şehir içi operasyonlarda ve Kapıköy Sınır Kapısı'ndaki kontrollerde, geçen yıl 807 bin 120 paket kaçak sigara ele geçirildi"

Google Haberlere Abone ol
Kaçak sigara operasyonu

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca, Van Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yürütülen şehir içi operasyonlarda ve Kapıköy Sınır Kapısı'ndaki kontrollerde, geçen yıl 807 bin 120 paket kaçak sigara ele geçirildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, suç örgütlerine gelir sağlamasının yanında insan sağlığını olumsuz etkileyen sigaranın yasa dışı ticareti ve kaçakçılığına karşı verilen mücadele sürdürülüyor.

Bu kapsamda, gümrük muhafaza ekipleri, sigara kaçakçılarının ve bağlantılarının ortaya çıkarılması için yürüttükleri istihbarat çalışmaları neticesinde belirledikleri yerlere operasyonlar düzenledi, sınır kapısından giriş yapan araçlar ve şahıslar risk analizi kapsamında değerlendirmeye alındı, şüpheli görülenler durdurularak fiziki muayeneye tabi tutuldu.

Doğu Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Van Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yürütülen şehir içi operasyonlarda ve Kapıköy Sınır Kapısı’ndaki kontrollerde, geçen yıl toplam 6 milyon 600 bin lira değerinde 807 bin 120 paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçakçılık olaylarına karışan 43 kişi hakkında ise suç duyurusunda bulunuldu.

Son bir ayda düzenlenen operasyonlarda da Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan bir iş yerinde çeşitli markalarda 82 bin 500 lira değerinde 10 bin 200 paket sigara ele geçirildi. Van'ın Tuşba ilçesinde yer alan bir eve ve müştemilatına yapılan diğer bir operasyonda ise 68 bin 400 lira değerinde 8 bin paket sigara ele geçirildi. Kaçak sigaralara el konulurken şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

Yorumlar