Kabak Mücver Tarifi

Kabak Mücver; kabaktan yapılan un, yumurta ve bazı ek malzemelerin karışımından oluşan bir sebze yemeğidir.

Google Haberlere Abone ol
Kabak Mücver Tarifi

Kabak Mücver; kabaktan yapılan un, yumurta ve bazı ek malzemelerin karışımından oluşan bir sebze yemeğidir. Kabak mücver, Akdeniz ve Güneydoğu mutfağına ait bir yemektir. Yapımının kolay olması ve kısa sürede olması sebebiyle özellikle öğrenciler tarafından tercih edilir. Mücver sağlığa da çok faydalıdır. Güç verir, zindeliği artırır ve dişleri çalıştırır. Kabak mücver evde kabak dolmasından arta kalan kısımlardan yapılabilir. Böylelikle  israfı da önlemiş oluyoruz.

Kabak Mücver Tarifi
Malzemeler;
  • 3 tane orta boy yeşil kabak
  • 3 tane yumurta
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane taze yeşil soğan ( bunun sadece yeşil kısmı kullanılacak)
  • Yarım demet dere otu
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığının yarısı kadar kabartma tozu veya karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarımşar çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber, pul biber
Kızartmak İçin Malzemeler;
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Kabak Mücver Yapılışı
Derin ve büyük bir kap alıyoruz. Kabakları önce soyup daha sonra da yıkıyoruz. Derin kabın içerisine kabakları rendeliyoruz. Kuru soğanı da soyarak kabakların üzerine rendeliyoruz. Rendelenen malzemeyi ellerimizin arasında hafifçe sıkıp suyunun bir kısmını çıkarıyoruz. Kabak çok sulandığı için mücverin kıvamını bozabilir, fazla su atılmış olur.Yeşil soğanın beyaz kısımları bırakılıp sadece yeşil olan bölümler ile dere otu gayet  ince bir şekilde doğranır. Diğer malzemelerin üzerine ilave edilerek bir kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. Karışımın üzerine yumurtalar kırılıp tekrar karıştırılır. Un ve kabartma tozu ilave edilip son olarak da tuz karabiber, kırmızıbiber, pul biber serpilir. Kabak mücveri malzemesi hazırlanınca katı ama akıcı bir kek hamuru kıvamında olmalıdır. Çok cıvı olursa un ilave ederek kıvamı koyulaştırabilirsiniz. Son olarak bütün malzeme hep birlikte bir kez daha karıştırılır.Hazırlanan kabak mücver malzemesi bir kenarda kısa bir süre beklemeye alınır.
Yapıştırmayan bir tava veya orta boy derin bir tencere alınır ve bir su bardağı sıvı yağ koyulur. Ocağın altı açılarak yağın kızdırılması gerekir. Çünkü kabak mücver derin bir tencerede ve bol miktarda ki kızgın yağda kızartılması gerekir. Yağ kızınca hazırlanan kabak mücver malzemesinden yemek kaşığı ile alınıp kızgın yağlı tavaya yakın mesafeden bırakılır. Altları iyice kızarınca ters döndürüp diğer tarafı da kızartılır. Kızartılan kabak mücverler üzerine kağıt havlu serilmiş tabağa koyup fazla yağını çektirin. Kabak mücver sıcak servis yapılır, isteğe göre sarımsaklı yoğurt ile ikram edilebilir.

Yorumlar