John Ford Müslüman mı oldu, kimdir?

John Ford Müslüman mı oldu, Müslüman olduğu ileri sürülen John Ford kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor? Yönetmen veya televizyoncu John Ford kimdir?

Google Haberlere Abone ol
John Ford Müslüman mı oldu, kimdir?

John Ford Müslüman mı oldu, Müslüman olduğu ileri sürülen John Ford kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor? İslam dinine ihtida eden bir adamın yer aldığı videoda adı Yönetmen veya televizyoncu John Ford olarak geçen kişi gerçekte kimdir? İşte konuyla ilgili bazı bilgiler: 

Sosyal medyada 2018 yılından bu yana dolaşan bir video, "Dünyanın en zengin adamı 193 televizyon kanalının sahibi Yönetmen John Ford Müslüman oldu" ifadeleriyle viral olmuş durumda. 

Video Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde milyonlarca sosyal medya kullanıcısı tarafından aynı başlık altında paylaşılıyor. Peki işi aslı nedir, gerçekten de John Ford Müslüman mı oldu?

Öncelikle şuradan başlayalım: 

Birincisi: Yönetmen John Ford şu anda yaşamıyor. 1973 yılında hayatını kaybetti. Öldüğünde de Müslüman olduğuna dair herhangi bir bilgi bulunmuyordu. Dolayısıyla "Yönetmen John Ford Müslüman oldu" şeklinde bir ibare tamamen yanlış. 

John Ford Müslüman mı oldu, kimdir
Dünyaca ünlü Yönetmen John Ford

 

İkincisi: Dünyanın en zengin adamı John Ford Müslüman olamaz. Çünkü dünyanın en zengin adamı hiçbir zaman John Ford adında birisi olmadı. Aşağıdaki listede Dünyanın en zengin adamları hatta son 10-20 yılın degişmeyen zengin adamları listelenmiş durumda: 

John Ford Müslüman mı oldu, kimdir?
Gördüğünüz gibi listede John Ford adında bir kimse yok.

 

Üçüncüsü John Ford adında 193 kanalın sahibi Amerikalı bir iş adamı da yok. Amerika'da medya dünyasında adı bilinen bir tane John Ford var. Evet gerçekten de medya dünyasında John Ford adında bir kişi var. 

İnternette yaptığımız araştırmalara göre ABD'de yaşayan ve televizyon dünyasında John Ford olarak bilinen bu kişi 2007'den 2009'un sonuna kadar Discovery Channel'ın başkanı ve genel müdürü olarak görev yaptı. Discovery'nin Askeri Kanal ve Discovery Times Channel'ın Investigation Discovery'ye (ID) dönüşümünü başlattığı Discovery Times Channel'ın başkanı ve genel müdürü olarak görev yaptı. Ayrıca 2003-07 yılları arasında National Geographic Channel için Programlama ve Prodüksiyon Başkan Yardımcılığı yaptı ve bundan önce Discovery Communications'da 13 yıl çalıştı, TLC'yi yeniden başlattı ve yönetti, Discovery Health Channel'ı başlattı ve Discovery Networks için tüm içeriği yönetti.

Ancak ne varki bu detaylarda yer alan John Ford, videoda sözü edilen adama hiç benzemiyor hatta yanından bile geçmiyor. 

İşte ABD'deki yayıncı John Ford: 

John Ford Müslüman mı oldu, kimdir?
John Ford Müslüman mı oldu, kimdir?

 

Sosyal medyada viral olan "John Ford Müslüman oldu" başlıklı videoda yer alan adamın kim olduğunu maalesef kimse bilmiyor.

Video 2018 yılında Youtube'a yüklenmiş. Youtube yüklenen orijinal viedonun Körfez ülkelerinden biri olan Umman'da çekildiği belirtiliyor.

Video açıklamasında "Amerikalı bir adam Umman'da İslam dinine giriş yaptı" başlığı kullanılıyor.

Ancak videonun farklı kullanıcılar tarafından Youtube farklı başlıklarla yüklenerek, "John Ford" hikayesi uydurulduğu görülüyor. 

İşte o videonun orijinal hali: 

 

Ancak "Yönetmen ve dünyanın en zengin adamı John Ford olmadığını" kesinlikle biliyoruz.


 

Yorumlar