İzmir Müftüsü Muslu: Mensubu bulunduğumuz medeniyet, samimiyet medeniyetidir

Kutlu Doğum Haftası kapsamında İzmir’de de çeşitli programlar düzenleniyor. İl Müftülüğü tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'ndeki "Peygamberimiz, Din ve Samimiyet" konulu programın açılışında konuşan İl Müftüsü Prof.

Google Haberlere Abone ol
İzmir Müftüsü Muslu: Mensubu bulunduğumuz medeniyet, samimiyet medeniyetidir

Kutlu Doğum Haftası kapsamında İzmir’de de çeşitli programlar düzenleniyor. İl Müftülüğü tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'ndeki "Peygamberimiz, Din ve Samimiyet" konulu programın açılışında konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, “Peygamber Efendimiz'in doğumunun 1443. yılını kutluyoruz. Bizim mensubu bulunduğumuz medeniyet, samimiyet medeniyetidir. İhlas, fedakârlık, kardeşlik ve ihsan medeniyetidir. Kardeşi açken tok yatanı kendinden saymayan medeniyettir. Bizim medeniyetimizde herkes, Rabbimiz'in karşısında bir ve eşittir. Bizim medeniyetimiz, ahlâki ilkelerini Kur'ân–ı Kerîm'den alır ve bu kitap, insanların kandırılmasını da günah olarak telakki eder. Müminler, birbirleriyle hayırda yarışır. Hırs ve tutku bir meziyet değildir. İslam, yalnızca birtakım ritüellerin yerine getirildiği bir din değildir. İslam, ahlâktan bağımsız ele alınamaz. Samimiyetten uzak gönüllerin, güzel sözlerle dolmasını beklemek beyhudedir. Dindarlığımızı bu anlamda gözden geçirerek, benliğimizi yeniden inşa etmeliyiz. Bizi birbirimize düşürecek her türlü duygudan uzak duralım. Gösteriş ve kibir duygusundan kalbimizi temizlemenin sırrı, dualarımızda gizlidir.” dedi.

Türkiye'nin yüzde 99'unun Müslüman olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aydoğan ise Müslüman bir ülkede çok fazla polis, asker ve savcı olmasını eleştirdi. 'Müslümanım' diyen bir kişinin kendine çekidüzen vermesi gerektiğini belirten Aydoğan, "Pekiyi yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkenin kenti olan İzmir'de bugün binlerce polis, jandarma, savcı ve avukat çalışıyor. Bunu sorgulamamız lazım. Burada bir eksiklik var. Bu kadar Müslüman olan bir ülkede, bu kadar çok polis, asker, savcı ve avukata gerek olmamalı.” şeklinde konuştu.

Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli ise programın sonunda, "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" konulu bir konferans verdi. CİHAN

Yorumlar