İzinsiz gösteri yapan 51 kişi beraat etti

Gözaltına alınan 51 kişi hakkında, beraat kararı verildi

Google Haberlere Abone ol
İzinsiz gösteri yapan 51 kişi beraat etti
Mısır'da Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a geçmesi nedeniyle düzenlenen izinsiz gösterilerde gözaltına alınan 51 kişi hakkında açılan davada, beraat kararı verildiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Kahire'deki Kasru'n Nil Ceza Mahkemesi, adaların Suudi Arabistan'a bırakılmasına tepki amacıyla Kahire ve Giza'da "İzinsiz gösteri düzenlemek ve yönetimi devirmeye çalışmak" suçlamalarıyla haklarında dava açılan 51 kişi için beraat kararı verdi.

Kararın nihai ve temyiz yolunun kapalı olduğu kaydedildi.

Mısır, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in ülkeyi ziyareti sırasında 8 Nisan'da imzalanan yeni sınır anlaşmasıyla Tiran ve Sanafir adalarını Suudi Arabistan'a bırakmıştı. Anlaşmanın, muhaliflerin yanı sıra yönetim yanlısı bazı grupların tepkisini çekmesi üzerine Mısır hükümeti, adaların Suudi Arabistan'a ait olduğuna dair belgeler yayımlamıştı.

Tepki için 15 ve 25 Nisan'da düzenlenen eylemler kapsamında tutuklanan ve hakim karşısına çıkarılan onlarca gösterici, 2 ile 5 yıl arasında değişen hapis ve para cezalarına çarptırılmıştı.

Yorumlar