İyi Parti'den peş peşe istifa haberleri

Türkiye 31 Mart yerel seçimleri havasına girdikçe siyasi partilerin safları da belli olmaya başladı. CHP ve İyi Parti'nin ittifakı HDP'nin gizli desteği partilerin tabanında ciddi tepkilere neden olmaya devam ediyor. Son olarak CHP'nin İzmir'de Tunç Soyer'i aday göstermesi HDP ve İyi Parti'nin bu adaya destek vermesi İyi Parti'de bardağı taşıran son damla oldu. Partiden peş peşe istifa haberleri gelmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
İyi Parti'den peş peşe istifa haberleri

Yerel seçimlerde partilerin adayları hemen hemen netleşti, seçmenin karşısına çıkacak isimler saha çalışmalarına başladı.

Ancak süreç kimi partilerde farklı bir hal aldı ve açıklanan her yeni aday teşkilatlarda istifaları da beraberinde getirdi.

CHP ve İyi Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın terörle arasına çizgi çekemeyen HDP ile ortak hareket etmesi her iki partinin tabanında ve teşkilatlarında ciddi tepkilere neden oldu.

CHP'nin İzmir adayı çözülmeyi hızlandırdı

Parti teşkilatlarının HDP ile aynı zeminde yürünmesine gösterdiği tepkiler, CHP'nin İzmir'de Tunç Soyer'i Büyükşehir adayı olarak göstermesiyle yeni bir boyut kazandı. Soyer'in babasının ülkücü camiadaki kötü şöhreti tepkilerin temelini oluştururken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Soyer'e destek söylemleri partideki kıvılcımları daha da büyüttü ve istifalar peş peşe geldi.

İyi Parti'nin reklam yüzleri dahi dayanamadı

Kurulduğu günlerde 'FETÖ mağdurlarını partimizde topladık' reklamlarına imza atan İyi Parti'nin zaman içinde örgütle iç içe attığı adımlar reklamda oynayan parti ağır toplarının dahi tepkisini çekti.

İyi Parti'nin çok sayıda mecrada yayınlanan reklamlarında yer alan isimlerden Ali Aydın, Akşener'e sert sözlerle tepki göstermiş ve istifasını sunmuştu.

Bardağı taşıran son damla

Aydın'ın istifa dilekçesinde yer alan "Sayın Akşener'in ellerinde Şehit Kanı bulunan HDP'yi 'Kürt Siyasi Hareketinin Temsilcisi' olarak nitelendirmesi hem Yüce Türk milletini hem de Yüce Türk devletine gönülden bağlı Kürt kardeşlerimizi derinden yaralamıştır. Ne yazık ki bu talihsiz açıklama da şahsım gibi terörle mücadeleye yıllarını vermiş birisi adına bardağı taşıran son damla olmuştur" cümleleri fikir ayrılığının boyutunu gözler önüne sermişti.

Burada ahlaklı siyaset yapmak imkansız

Reklamda oynayan bir diğer isimse 15 Temmuz gazilerinden olan ve İyi Parti'nin kurucuları arasında yer alan Mehmet Fatih Eryılmaz'dı.

Eryılmaz da son derece sert sözlerle istifasını kamuoyuyla paylaştı ve "Ortaya koydukları ilkeleri ilk kendileri çiğneyenler, çiğnedikleri ilkelerle beraber, ülkenin her yerinde bu harekete umut bağlayan masum insanların umutlarınıda yok etmişlerdir.Söylemlerin ve eylemlerin taban tabana zıt bir hale geldiği bu tabloda ahlaklı ve ilkeli siyaset yapmanın imkansız olduğunu üzülerek gördüm ve tüm görevlerimden istifa ettim" cümlelerini kullanmıştı.

İktidarı değiştirmeye gücüm hiçbir zaman yetmeyecek

İlk olarak Kardak kayalıkları krizinde adını duyuran, daha sonra 15 Temmuz darbe girişimin ardından kamuoyunda yeniden parlatılan isimlerden biri olan Emekli SAT Komandosu Ali Türkşen de İyi Parti'nin reklamında oynamasına rağmen ilk fırsatta istifa eden isimlerden biri oldu.

Türkşen istifasını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak, "Siyasi hayatımın, hiçbir uygulamasından memnun olmadığım mevcut iktidarı değiştirmeye yetmediğini ve yakın gelecekte de değiştirmeye yetmeyeceğini üzülerek görüyorum" ifadesiyle ayrılık kararını duyurmuştu

Yorumlar